Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Znanost

Sjedište svemirske agencije NASA nosit će ime po prvoj afroameričkoj inženjerki Mary Jackson

Naglašeno je kako je Jackson uvelike doprinijela razbijanju predrasuda.

Foto: NASA

NASA će svoje sjedište u Washingtonu nazvati po svojoj prvoj afroameričkoj inženjerki, Mary Jackson.

Naglašeno je kako je Jackson uvelike doprinijela razbijanju predrasuda, kako prema Afroamerikancima, tako i prema ženama u znanosti.

“Mary W. Jackson puno je pomogla NASA-i prilikom slanja američkih astronauta u svemir. Prihvatila je izazove, razbijala barijere i odbijala prihvatiti status quo. Nastavit ćemo podržavati Afroamerikanke i općenito žene u ovoj industriji”, rekao je Jim Bridenstine iz NASA-e u izjavi, a prenosi BBC.

Ova odluka o preimenovanju sjedišta donesena je u trenucima kad se SAD suočavao s velikim brojem prosvjeda, ali i svakodnevnim nasiljem zbog smrti Georgea Floyda.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Svemir

NASA-in astronaut i dva ruska kozmonauta u letjelici Soyuz MS-16 sletjeli su u kazahstanske stepe nakon što su proveli 196 dana u orbiti na...

Planete i mjeseci

Planine na Plutonu imaju snježne vrhove, ali se ti vrhovi poprilično razlikuju od onih na Zemlji. Štoviše, ove snježne kape nisu napravljene od smrznute...

Svemir

NASA-ina astronautkinja Kate Rubin će put svemira krenuti iz Baikonura, svemirske luke u Kazahstanu.

Svemir

Misija je prvotno planirana za 31. listopad, ali je odgođena kako bi se uspješno riješili problemi s generatorima motora na raketi Falcon 9.