Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Skoro polovina oboljelih od koronavirusa ima promjene u osjetu okusa

Od 817 osoba zaraženih koronavirusom, koje su bile obuhvaćene istraživanjem, njih 49,8 posto je osjetilo promjene u osjetu okusa.

Foto: Pixabay

Jedno istraživanje koje je objavljeno u časopisu Gastroenterology, pokazalo je da kod skoro polovice zaraženih koronavirusom dolazi do promjena u osjetu okusa.

Istraživanjem se došlo do podataka koji bi mogli biti korisni prilikom testiranja pacijenata kod kojih Covid-19 može biti smrtonosan, piše britanski dnevni list Deccan Herald.

“U ranijim studijama nije primijećen ovaj simptom i to vjerojatno zato što su drugi simptomi poput kašlja, groznice i otežanog disanja bili puno izraženiji”, rekao je Muhammad Aziz s američkog Sveučilišta Toledo.

Istraživački tim analizirao je podatke pet ranije objavljenih studija, koje su provedene od siječnja do kraja ožujka ove godine. Od 817 osoba zaraženih koronavirusom, koje su bile obuhvaćene istraživanjem, njih 49,8 posto je osjetilo promjene u osjetu okusa.

Stručnjaci pretpostavljaju da bi ovaj postotak mogao biti i veći jer su se neka istraživanja temeljila na podacima pacijenata koji nisu primijetili svaki simptom virusa. Sumnja se da se promjene u ovom osjetu događaju kod ljudi koji imaju blaže simptome. Međutim, potrebno je provesti više istraživanja kako bi se provjerila ova sumnja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Muzej digitalne umjetnosti bio je digitalni fenomen u svakom pogledu.

Bakterije i virusi

Dva epidemiologa, profesor Paul Franks sa Sveučilišta Lund i profesor Joacim Rocklöv sa Sveučilišta Umeå u Švedskoj, primijetili su zanimljiv obrazac.

Robotika

Japanski znanstvenici Hiroshi Ishiguro i Kohei Ogawa stvorili su robota koji nosi ime Erica.

Robotika

Robota, to jest robotiziranu ruku, programirali u sami učenici.

Oglašavanje