Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Socijalno distanciranje u SAD-u moglo bi trajati možda čak i do 2022. godine

Mjere socijalne distance u SAD-u možda će se morati primjenjivati do 2022. godine, navodi se u istraživanju Fakulteta za javno zdravstvo američkog Sveučilišta Harvard, prenosi Reuters.

Studija je objavljena neposredno nakon jučerašnje objave o rekordnih 2.200 preminulih u SAD-u samo u jednom danu, ukupno više od 28 tisuća, dok vrh američke administracije razmatra pokretanje ekonomije.

“Prijelazne mjere socijalnog distanciranja možda će biti neophodne do 2022. godine, osim u slučaju povećanja kapaciteta za pružanje osnovne medicinske pomoći, pronalaženja tretmana ili cjepiva”, navodi se u istraživanju stručnjaka s Harvarda i konstatira da bi se u takvoj situaciji, bez sumnje, na udaru našli i ekonomija i društveni život i obrazovanje.

U istraživanju se upozorava da bi čak i u slučaju očigledne eliminacije koronavirusa na snazi morale ostati mjere nadzora jer bi se novi val širenja virusa mogao ponoviti 2024. godine.

Više od 2.000 Amerikanaca preminulo je od posljedica koronavirusa u posljednja 24 sata. U ovom trenutku ukupan broj smrtnih slučajeva u SAD-u iznosi 26.112, dok je 614.643 ljudi zaraženo.

1 komentar

1 komentar

  1. Bane

    16 travnja, 2020 u 5:33 am

    Fizičko. Ne socijalno.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Istraživači su uvjereni da određeni aktivni sastojci iz kanabisa mogu utjecati na sprječavanje ulaska virusa u stanice pluća.

Računarstvo i internet

Iako je ponosan na posao koji je obavio, ovaj 17-godišnjak kaže da ne želi postati uzor kako se postaje poznato ime za vrijeme pandemije

Biljke i životinje

Istraživači smatraju da bi antitijela ljame mogla pomoći u zaštiti onih koji do sad nisu bili zaraženi koronavirusom.

Biljke i životinje

Znanstvenici se nadaju da će labradori i koker španijeli moći prepoznati koronavirus čak i na asimptomatskim nositeljima.

Oglašavanje