Connect with us

Znanost

Izvor: 24sata, Foto: SpaceX

Astronomija

SpaceX opet ispisao povijest: Poslali rabljenu kapsulu na ISS

Muskov SpaceX prva je kompanija koja je poslala istu letjelicu dva puta u svemir. Nakon lansiranja, njihova raketa Falcon 9 gotovo rutinski se spustila uspravno na Floridi


Elon Musk je rekao da želi reciklirati što je više moguće dijelova svojih raketa, a u subotu navečer napravio je veliki korak u tome da drastično spusti cijene lansiranja i približi svemir većem broju ljudi.

Za razliku od raketa Falcon 9 koje sada gotovo po rutini slijeću uspravno nakon lansiranja, zvijezda ovog lansiranja bila je kapsula Dragon.

Ova kapsula sada je po drugi put krenula na put prema ISS-u, nakon što je u svemiru bila i 2014. godine. SpaceX je Dragonom poslao 2,7 tona opreme i znanstvenih eksperimenata astronautima te su postali prva kompanija koja je istu letjelicu poslala dva puta u svemir.

Recikliranje raketa i njihovih dijelova koje se nekada smatralo suludom idejom, Musk sada pretvara u stvarnost koja se smatra ključnom za pristupačna putovanja u svemir i eventualni dolazak ljudi na Mars.

Tražili ste na googlu:

povijest space x

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

5 komentara

5 Comments

 1. Selver Burekovic

  lipanj 5, 2017 kod 9:42 pm

  Aferim…

 2. Zlatko Janjić

  lipanj 6, 2017 kod 6:34 am

  Mislite prepisali povijest? Rusi već desetljećima sa istom raketom lete na ISS

 3. Elvis Tarandek

  lipanj 6, 2017 kod 9:48 am

  Jesu jesu i to direktno u more

 4. Mario

  lipanj 29, 2017 kod 6:54 pm

  Space shuttle?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Astronomija

Popularno

Advertisement
Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh