Connect with us

Znanost

Izvor: NationalGeographic, Foto: Youtube

Biljke i životinje

Spašena beba vombata postala prava zvijezda


Svi znamo da je pas čovjekov najbolji prijatelj, no daleko u Australiji neke njihove egzotične životinje možda dokazuju suprotno. Naime, glavni lik naše priče je mali vombat star svega osam mjeseci. Vombat imena George već četiri mjeseca stanuje u australskom parku za reptile, zoološkom vrtu smještenom u saveznoj državi Novi Južni Wales.

George je to cijelo vrijeme potpuno obuzet druženjem sa svojim timariteljem i njegovateljem, inače glavnim voditeljem zoo-a, Timom Faulknerom. Sve je počelo prije četiri mjeseca, dok je beba George još bio u majčinom tobolcu. Nažalost, njegovu majku je udario automobil na cesti pa je uginula. Georgeu u tobolcu, srećom, nije ništa bilo.

Zahvaljujući dobroj ženi koja je našla Georgea na cesti, s njim je i danas sve u redu, jer ga je odnijela ravno u park za reptile gdje i sada privremeno živi. Navedeni park je dom za mnoge australske životinje, kao i za ostale reptile iz cijelog svijeta. Od tada i spašena beba vombata tamo živi dok ne stasa dovoljno da se vrati u divljine Australije.

izvor: newsnationalgeographic.com foto: thedodo.com

izvor: newsnationalgeographic.com foto: thedodo.com

Do tada ključ svega je u bočicama mlijeka, masiranju trbuščića i prekomjernim količinama igranja s Faulknerom. S obzirom na činjenicu da mali vombat zahtjeva hranjenje svakih 4 do 5 sati, Faulkner je prisiljen „posao nositi kući“. Prirodni majčin tobolac mu zamjenjuje sada onaj sašiveni.

Video prikaza igranja ovog dua iz australskog reptilskog parka doslovno otapa srca diljem svijeta. Vombat George slijedi Faulknera u stopu i neprestano se igra s njim poput šteneta. Mora se priznati da Faulkner nema uopće loš posao. Nimalo.

Negdje, nešto nevjerojatno čeka da bude otkriveno.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Biljke i životinje

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh