Connect with us

Znanost

Foto: Guns.com

Tehnologija

Sve više raste zanimanje za torbama otpornim na metke


Na tržište su došle aktovke, torbe kao i ruksaci koji mogu zaustaviti metak ili poslužiti kao zaštita od napada s nožem.

Britanska kompanija Terrapin Technology je u prodaju stavila torbe za koje kažu da štite čak i od šrapnela te da su „korisnije od police životnog osiguranja.“

Ovakva kolekcija je nastala zbog turbulentnih događanja diljem Europe u posljednjih deset godina i velikog broja terorističkih napada.

Direktor i izumitelj John Sinclair je rekao: „Na tu ideju sam došao dok sam putovao podzemnom željeznicom u Londonu 2014. U mom odjeljku se dogodio manji incident, ali srećom, policija ga je uspješno riješila. Zatim sam počeo razmišljati kako bih mogao zaštititi sebe i druge od takve vrste prijetnje?

Nažalost, već se dogodilo mnogo napada u Europi od 2014. pa nam je žao što naši izumi nisu i ranije došli na tržište. Isto tako se nadamo da se naši proizvodi se neće koristiti samo za zaštitu već da će biti dio vaše uobičajene prtljage koja bi vam mogla, u nekim situacijama, spasiti život.

Sve torbe su testirane na Sveučilištu Cranfield i odgovaraju svim standardima sigurnosti. Kompanija ih nudi i firmama koje žele zaštititi svoja zaposlenike.Torbe pružaju sličnu zaštitu kao i prsluk otporan na metke.

„Ljudi koji su ih kupili u početku su bili skeptični, ali su se ugodno iznenadili kada su shvatili da se ne razlikuju od ostale prtljage“, rekao je Sinclair.

Torbe će se uskoro prodavati u trgovinama i online, a cijene se kreću oko £234 za ruksak i £500 za torbu za laptop.

3 komentara

3 Comments

 1. Alen Štimac

  prosinac 21, 2016 kod 7:22 pm

  Ja bih rađe pravo na nošenje oružja…..

 2. Ivana Ursa

  prosinac 22, 2016 kod 9:32 am

  ima li otporna na kamione?

 3. Željko Matuško

  prosinac 23, 2016 kod 2:23 pm

  Ima jedna kažu: staviš prazne testove u nju i izvadiš a ono svi riješeni točno!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Tehnologija

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh