Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Svjetska zdravstvena organizacija radi na aplikaciji s informacijama o koronavirusu

Ovo bi moglo biti od velike pomoći ljudima bez naprednih tehnoloških i edukativnih infrastruktura.

Foto: Pixabay

WHO razvija aplikaciju prvenstveno namijenjenu zemljama s ograničenim resursima pomoću koje će ljudi dobiti sve potrebne informacije kako bi znali imaju li simptome bolesti koju uzrokuje koronavirus. Aplikacija bi trebala biti dostupna ovog mjeseca, a zemlje će moći koristiti tehnologiju i za vlastite aplikacije.

Treba napomenuti da aplikacija nije zamjena za test na koronavirus, nego samo postavlja pitanja o trenutnom stanju korisnika i nudi informacije o testiranju dostupnom u njegovoj zemlji.

Ovo bi moglo biti od velike pomoći ljudima bez naprednih tehnoloških i edukativnih infrastruktura. Dezinformacija ima svugdje, tako da će službeni izvor informacija razjasniti stvari ljudima koji nisu dovoljno upoznati s koronavirusom, piše Reuters.

WHO razmišlja i o mogućnosti praćenja kontakata, a to bi bilo bazirano na Bluetoothu. Praćenje kontakata je dio južnokorejske strategije borbe protiv koronavirusa.

Postavlja se pitanje može li ova opcija ugroziti privatnost korisnika zbog praćenja njihovog kretanja, a Google i Apple su zabranili korištenje GPS-a za svoju tehnologiju praćenja kontakata.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

BOKU je odlučio svoje antigene staviti na raspolaganje i drugim akademskim i komercijalnim partnerima za njihova istraživanja u vezi Covid-19.

Bakterije i virusi

Video prikazuje kako različite maske blokiraju izbacivanje čestica u zrak uspoređene sa situacijom kad osoba ne nosi masku.

Bakterije i virusi

Utvrdili su da se koronavirus ne razmnožava u slatkoj i slanoj vodi, ali da može preživjeti u njoj.

Bakterije i virusi

Predviđeno je da klinička ispitivanja tog cjepiva budu okončana u siječnju 2021. godine.

Oglašavanje