Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Svjetska zdravstvena organizacija radi na aplikaciji s informacijama o koronavirusu

Ovo bi moglo biti od velike pomoći ljudima bez naprednih tehnoloških i edukativnih infrastruktura.

Foto: Pixabay

WHO razvija aplikaciju prvenstveno namijenjenu zemljama s ograničenim resursima pomoću koje će ljudi dobiti sve potrebne informacije kako bi znali imaju li simptome bolesti koju uzrokuje koronavirus. Aplikacija bi trebala biti dostupna ovog mjeseca, a zemlje će moći koristiti tehnologiju i za vlastite aplikacije.

Treba napomenuti da aplikacija nije zamjena za test na koronavirus, nego samo postavlja pitanja o trenutnom stanju korisnika i nudi informacije o testiranju dostupnom u njegovoj zemlji.

Ovo bi moglo biti od velike pomoći ljudima bez naprednih tehnoloških i edukativnih infrastruktura. Dezinformacija ima svugdje, tako da će službeni izvor informacija razjasniti stvari ljudima koji nisu dovoljno upoznati s koronavirusom, piše Reuters.

WHO razmišlja i o mogućnosti praćenja kontakata, a to bi bilo bazirano na Bluetoothu. Praćenje kontakata je dio južnokorejske strategije borbe protiv koronavirusa.

Postavlja se pitanje može li ova opcija ugroziti privatnost korisnika zbog praćenja njihovog kretanja, a Google i Apple su zabranili korištenje GPS-a za svoju tehnologiju praćenja kontakata.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Istraživači su uvjereni da određeni aktivni sastojci iz kanabisa mogu utjecati na sprječavanje ulaska virusa u stanice pluća.

Računarstvo i internet

Iako je ponosan na posao koji je obavio, ovaj 17-godišnjak kaže da ne želi postati uzor kako se postaje poznato ime za vrijeme pandemije

Biljke i životinje

Istraživači smatraju da bi antitijela ljame mogla pomoći u zaštiti onih koji do sad nisu bili zaraženi koronavirusom.

Biljke i životinje

Znanstvenici se nadaju da će labradori i koker španijeli moći prepoznati koronavirus čak i na asimptomatskim nositeljima.

Oglašavanje