Connect with us

Znanost

Elektronika

„Teleportirajte se” u prošlost pomoću virtualne stvarnosti

„Kad prošlost zove, ne javljaj se – nema ti ništa novo za reći”, popularan je citat nepoznatog autora koji nam govori kako trebamo uvijek gledati naprijed i ne dozvoliti da loše odluke u prošlosti utječu na našu budućnost. No, što je sa svim dobrim odlukama i trenucima koje jednostavno ne želimo zaboraviti? Što je s onim događajima koje bismo najradije ponovno iskusili? Kada bismo barem nekako mogli vratiti vrijeme!

Pa, grupa inženjera koja stoji iza novog izuma nada se da ćete upravo to na neki način i uspjeti. Justin Lucas, zajedno sa svojim suradnicima, stvorio je tzv. sustav virtualne stvarnosti. Taj sustav omogućit će Vam da svojim mobitelom snimite 3D video i tako iskusite sva Vaša zabilježena sjećanja kada god poželite. Uz to idu i slušalice virtualne stvarnosti, koje reproduciraju zvuk točno onako kako ste ga čuli.

„Ideju je pokrenula obitelj. Gledajući dvodimenzionalne videe s njima došao sam do zaključka da je to jedini način kako gledamo na drage nam trenutke u prošlosti. Želio sam stvoriti realniji, dublji osjećaj kada se podsjećamo tih trenutaka”, izjavio je Justin Lucas.

Taj novi sustav nazvali su Teleport. Uključuje aluminijsku 3D kameru s dvije leće, a svaka od njih imitira jedno Vaše oko prilikom snimanja, što snimkama daje drugačiju perspektivu. Baš poput našeg mozga, kamera ta dva pogleda kombinira u jednu trodimenzionalnu sliku.

Tu malu kameru moći ćete priključiti na svoj mobitel i putem aplikacije narediti Vašem uređaju da s njom snima, a usput ćete moći i priključiti slušalice koje je dizajnirao Lucasov tim. Kamera će biti kompatibilna i za iPhone i za Android.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Elektronika

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh