Connect with us

Znanost

Ovisnost i liječenje

Trudnice koje puše rađaju ovisnike

Djeca čije su majke pušile u trudnoći i tijekom njihovog ranog djetinjstva imaju veću predispoziciju da postanu i sami pušačima. Na taj način doprinose šteti uzrokovanoj godinama pasivnog pušenja.

Poznato je kako pušenje u trudnoći uzrokuje mnoge probleme u razvoju fetusa, kao što su prerani porod i smanjena težina bebe pri porodu, ali i mnoge druge probleme nakon poroda.

Prijašnja su istraživanja već pokazala kako postoji veza između majki pušačica i ovisnosti o cigaretama koju kasnije razviju njihova djeca. Detaljnijim studijama znanstvenici se nadaju da će uspjeti bolje dokučiti koji su točno utjecaji cigareta prije rođenja a koji poslije.

Dokazano je da je pušenje tijekom trudnoće i ranijeg djetinjstva djeteta povezano sa kasnijim navikama djeteta, koje u značajnom broju slučajeva postaje ovisnik o cigaretama već u 22-oj godini života.

Zapanjuje činjenica što nema veze je li majka pušila tijekom školovanja djeteta ili nije. Zabrinjava i podatak da takve osobe teže prestaju sa pušenjem u odnosu na osobe koje puše ali čije majke nisu pušile tijekom rođenja i poslije.

Izvor: sciencedaily.com

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Ovisnost i liječenje

Popularno

Advertisement
Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh