Connect with us

Znanost

Znanost

Turbulencije najmanje u središtu aviona

Stjuardese i stjuardi znaju najviše o avionima, a kako se ne ustežu da odaju tajne, sada znamo koje je mjesto u avionu najmirnije.

Ako se bojite letenja, dobro će vam doći par korisnih savjeta o tome koja mjesta su najbolja za vas. Ukoliko vas turbulencije čine anksioznim i nervoznim, onda se potrudite da vam putovanje bude ugodnije. Najvažnije je da odaberete pravo sjedište.

Stjuard u penziji Matt otkrio je da ljudi koji se boje turbulencija treba da biraju sjedišta što bliža kokpitu, jer je to dio aviona koji je najmanje pogođen dešavanjima napolju. Sjedite što više naprijed i bićete pošteđeni neprijatnosti, piše Daily Star.

Ukoliko volite turbulencije i želite da osjetite sve, onda sjedite što bliže zadnjem dijelu aviona. Ako su sva sjedišta naprijed zauzeta, onda birajte ona u sredini. Kod komercijalnih letova i sjedišta blizu krila aviona su udobnija i nude veću stabilnost.

Sredina aviona je najprijatnija, jer je tu potpuno raspoređen uticaj gravitacija i pritiska, pa će vam let biti prijatniji.

Turbulencije nisu nešto zbog čega treba da se plašite i stresirate. Sve je to potpuno normalno, opustite se i uživajte u letu.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Znanost

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh