Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Znanost

Turbulencije najmanje u središtu aviona

Stjuardese i stjuardi znaju najviše o avionima, a kako se ne ustežu da odaju tajne, sada znamo koje je mjesto u avionu najmirnije.

Ako se bojite letenja, dobro će vam doći par korisnih savjeta o tome koja mjesta su najbolja za vas. Ukoliko vas turbulencije čine anksioznim i nervoznim, onda se potrudite da vam putovanje bude ugodnije. Najvažnije je da odaberete pravo sjedište.

Stjuard u penziji Matt otkrio je da ljudi koji se boje turbulencija treba da biraju sjedišta što bliža kokpitu, jer je to dio aviona koji je najmanje pogođen dešavanjima napolju. Sjedite što više naprijed i bićete pošteđeni neprijatnosti, piše Daily Star.

Ukoliko volite turbulencije i želite da osjetite sve, onda sjedite što bliže zadnjem dijelu aviona. Ako su sva sjedišta naprijed zauzeta, onda birajte ona u sredini. Kod komercijalnih letova i sjedišta blizu krila aviona su udobnija i nude veću stabilnost.

Sredina aviona je najprijatnija, jer je tu potpuno raspoređen uticaj gravitacija i pritiska, pa će vam let biti prijatniji.

Turbulencije nisu nešto zbog čega treba da se plašite i stresirate. Sve je to potpuno normalno, opustite se i uživajte u letu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Svemirski avion X-37B američkih zračnih snaga ponovo će sredinom svibnja poletjeti u orbitu. Američke zračne snage obično ne objavljuju informacije o misterioznom svemirskom avionu,...

Inženjerstvo

Boeing planira provesti prvi pokusni let zrakoplova 777X ovaj tjedan, javlja Reuters pozivajući se na obaviještene izvore. Pokusni let bio je planiran za četvrtak...

Inženjerstvo

Putnička kabina koja se potpuno odvaja od aviona mogla bi učiniti aviopromet znatno sigurnijim. Dizajner Vladimir Nikolajevič Tatarenko proveo je skoro tri godine rada...

Inženjerstvo

Napredna hipersonična letjelica koja bi, koristeći raketne motore, uzletjela iz New Yorka na visinu od 12 km, gdje bi uključila napredne nadzvučne motore u...

Oglašavanje