Connect with us

Znanost

Inženjerstvo

TWAS o znanosti u zemljama u razvoju

TWAS, akademija znanosti za zemlje u razvoju, održat će ove godine svoju opću skupštinu od 19. do 22. listopada u Hyderabadu u Indiji.

 

Očekuje se da u njezinom u radu sudjeluje više od 350 znanstvenika iz 35 zemalja. Dr. Manmohan Singh, premijer Indije, obratit će se izaslanicima na ceremoniji otvaranja. Na svečanom otvorenju također će se najaviti dobitnik nagrade za znanost Ernesto Illy Trieste za 2010. godinu i službeno će se predstaviti nagrade TWAS-a, medalje i certifikate kao i dobitnici tih priznanja za 2010. godinu. Svjetski poznati statističar C.R. Rao, koji je i profesor emeritus na američkom Sveučilištu Pennyslvania, primit će indijsku nagradu za znanost.

Znanstvene rasprave na konferenciji odvijat će se na poludnevnim sjednicama posvećenima stanju znanosti u Indiji, na ministarskom okruglom stolu koji će istraživati mogućnosti partnerstva Afrike i Indije u znanosti, tehnologiji i inovacijama te na nizu simpozija koji će istraživati tako različita pitanja kao što su poljoprivreda i sigurnost hrane, strategije za ublažavanje i prilagođavanje klimatskim promjenama i poučavanje djece o znanosti.

Brojni eminentni znanstvenici održat će pozvana predavanja, među kojima su B. Norden sa Zavoda za fizikalnu kemiju na Chalmers University of Technology u Švedskoj, P. Singer, profesor medicine i direktor McLauglin-Rotman centra za globalno zdravlje na Sveučilištu u Torontu, L. Davidovich, profesor fizike na Universidade Federal do Rio de Janeiro, P. Berjak, profesor emeritus i viši znanstveni suradnik na Sveučilištu KwaZuluNatal u Južnoj Africi, R. Gadagkar, profesor u Centru za ekološke znanosti u Indian Institute of Sciences, M. Jones, izvršni direktor Foruma za istraživanja u poljoprivredi, u Africi (Fara) te K. Srinath Reddy, predsjednik Public Health of India i Atta-ur-Rahman, generalni koordinator COMSTECH u Pakistanu. Dobitnici medalja i nagrada TWAS također će održati predavanja, kao i predstavnici novih podružnica TWAS.

21. opću skupštinu TWAS-a sponzorira indijsko Ministarstvo znanosti i tehnologije, a domaćin je indijska Nacionalna akademija znanosti (INSA) i Twas Regionalni ured za Srednju i Južnu Aziju (Twas-ROCASA). Hyderabad Eye Research Foundation (HERF) je lokalni domaćin.

Izvor: TWAS

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Inženjerstvo

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh