Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Klima

U Dolini smrti izmjerena najveća temperatura u povijesti

Prethodnih dana, a posebice proteklog vikenda, američku zapadnu obalu pogodio je toplinski val.

Foto: Pixabay

U američkom Nacionalnom parku Dolina smrti, koji se nalazi u istočnoj Kaliforniji, izmjerena je najveća temperatura ikad izmjerena na Zemlji, a iznosi čak 54,4 stupnja Celzija.

Temperaturu je potvrdila i američka Nacionalna meteorološka služba (US National Weather Service), a prenosi BBC.

Prethodnih dana, a posebice proteklog vikenda, američku zapadnu obalu pogodio je toplinski val. Vrlo visoke temperature donijele su i nestanak struje u pojedinim dijelovima zbog toga što elektrane nisu ispravno radile.

Najveća temperatura zabilježena prije toga, iznosila je 54 stupnja, a izmjerena je također u Dolini smrti 2013. godine. Postojalo je i mjerenje u kojem je temperatura iznosila 56,6 stupnja Celzija, koje je odbačeno zato što se vjeruje da temperatura nije dobro očitana s čitača temperature.

Od početka ovog tjedna očekuje se pad temperature, a velike vrućine uz nestanak struje mogu dovesti do topljenja asfalta, prisilnog spuštanja aviona, pregrijavanja unutrašnjosti vozila, a mogu nepovoljno utjecati i na poljoprivredu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Cijepljenje predstavlja ključnu mjeru koja bi trebala obuzdati pandemiju koronavirusa.

Ekologija i okoliš

Iako emisija ugljičnog dioksida u SAD-u opada već desetak godina, BNEF procjenjuje da će ove godine doći do rekordnog pada.

Biljke i životinje

Nove snimke ukazuju na to da Sjeverna Koreja koristi dupine u vojne svrhe, baš kao što to čine Sjedinjene Američke Države i Rusija.

Svemir

NASA-ina astronautkinja Kate Rubin će put svemira krenuti iz Baikonura, svemirske luke u Kazahstanu.

Oglašavanje