Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Klima

U Dolini smrti izmjerena najveća temperatura u povijesti

Prethodnih dana, a posebice proteklog vikenda, američku zapadnu obalu pogodio je toplinski val.

Foto: Pixabay

U američkom Nacionalnom parku Dolina smrti, koji se nalazi u istočnoj Kaliforniji, izmjerena je najveća temperatura ikad izmjerena na Zemlji, a iznosi čak 54,4 stupnja Celzija.

Temperaturu je potvrdila i američka Nacionalna meteorološka služba (US National Weather Service), a prenosi BBC.

Prethodnih dana, a posebice proteklog vikenda, američku zapadnu obalu pogodio je toplinski val. Vrlo visoke temperature donijele su i nestanak struje u pojedinim dijelovima zbog toga što elektrane nisu ispravno radile.

Najveća temperatura zabilježena prije toga, iznosila je 54 stupnja, a izmjerena je također u Dolini smrti 2013. godine. Postojalo je i mjerenje u kojem je temperatura iznosila 56,6 stupnja Celzija, koje je odbačeno zato što se vjeruje da temperatura nije dobro očitana s čitača temperature.

Od početka ovog tjedna očekuje se pad temperature, a velike vrućine uz nestanak struje mogu dovesti do topljenja asfalta, prisilnog spuštanja aviona, pregrijavanja unutrašnjosti vozila, a mogu nepovoljno utjecati i na poljoprivredu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Klima

Zapad SAD-a, koji postaje sve suši, zahvaćen je razarajućim požarima, dok se istok bori s problemom obilnih padalina, povremeno i uraganima, što u drugim...

Znanost

Naglašeno je kako je Jackson uvelike doprinijela razbijanju predrasuda.

Planete i mjeseci

Ovo je prva kineska misija koja u fokusu ima Crveni planet, te mnogi ovaj potez tumače kao natjecanje s agencijom NASA.

Biljke i životinje

Osim brige oko pandemije koronavirusa, Amerikanci sad imaju i novu brigu, a to su azijski divovski stršljeni poznati kao “stršljeni ubojice”. Pojava ovih stršljena...

Oglašavanje