Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

U trgovini u Japanu testiran robot kojim upravljaju ljudi

Video koji je objavljen na YouTubeu prikazuje muškarca koji kontrolira Model-T robota u trgovini FamilyMart.

Foto: Telexistence

Mnoge trgovine u Japanu suočene su s manjkom radne snage. Kako bi se taj problem smanjio, japanska tvrtka za robotiku Telexistence (TX) razvila je robota na daljinsko upravljanje koji nosi naziv Model-T.

Model-T bi trebao pomoći u rješavanju problema nedostatka radne snage u japanskim trgovinama, a zadatak robota je punjenje polica i frižidera.

Foto: Telexistence

Humanoidnim robotom upravlja se uz pomoć virtual reality headseta i putem tvrtkine “Augmented Workforce” platforme (AWP), piše Interesting Engineering.

Video koji je objavljen na YouTubeu prikazuje muškarca koji kontrolira Model-T robota u trgovini FamilyMart. Muškarac robota kontrolira iz ureda tvrtke Telexistence koji je udaljen oko osam kilometara od trgovine.

Zahvaljujući ovom robotu, trgovine će moći zaposliti i radnike koji ne žive u blizini, a koji će svejedno moći obavljati posao.

Vanjski izgled robota pomalo podsjeća na mačka iz crtića i ciljano je odabran kako bi pružio prijateljski izgled, a istovremeno istaknuo kvalitetu svojih mogućnosti. Spomenuti robot možda nije “najbrža mačka u gradu”, no vrijedi napomenuti da je robot tek predstavljen i da ga očekuje još puno razvoja i nadogradnji.

Foto: Telexistence

Tvrtka Telexistence će nastaviti unaprjeđivati robota kako bi bio brži, a za sad može rukovati bocama i drugim plastičnim pakiranjima, a cilj tvrtke je da njegovo djelovanje proširi na sendviče i druge osjetljive proizvode.

Cilj tvrtke je uvesti Model-T u 20 trgovina FamilyMarta do 2022. godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Robotika

Kad je tek predstavljen, robot Flippy je mogao samo okretati hamburgere tijekom pečenja, a tvrtka je sad predstavila novu napredniju verziju.

Robotika

Ghost Minitaur je četveronožni robot koji se može kretati kroz kompleksne terene, skakati, penjati se uz stepenice, otvarati vrata i preskakati ograde, piše Mashable....

Robotika

Svi zainteresirani moći će biti u blizini robota i detaljno se informirati o tome kako je napravljen.

Robotika

Za robota se tvrdi da je vrlo efikasan u obavljanju svog posla.