Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Elektronika

Vaša podlaktica uskoro bi mogla postati tipkovnica proširene stvarnosti

ARmKeypad

Je li vam pisanje poruka izraubalo palčeve? Rješenje ovog problema stiže. Naime, japanski elektronički gigant NEC predstavio je novu odjeću koja projicira tipkovnicu proširene stvarnosti na ruci.

Inovacija nazvana ARmKeypad predstavljena je ovog tjedna, a funkcionira na sljedeći način: korisnik na sebe navlači posebne naočale i pametni sat. S naočalama može vidjeti čitavu tipkovnicu koja lebdi malo iznad podlaktice. Naočale detektiraju gdje se unutar polja kreću prsti te tako registrira koje su „tipke” pritisnute. Prema Wall Street Journal-u, sat će mjeriti koliko brzo tipkate te će tako moći promijeniti prikaz tipkovnice.

ARmKeypad

Čini se kako bi tipkanje trajalo dulje od uobičajenog tipkanja palčevima, no ionako vjerojatno ne pišete srcedrapajuća ljubavna pisma ili romane. Ovaj stroj mogao bi biti koristan za kratke bilješke ili zapisivanje u kratkim crtama. Kompanija također naglašava da će ARmKeypad imati prednost nad uređajima za raspoznavanje glasa ili hands-free softverima, jer se prepoznavanje glasa ne može koristiti na bučnim mjestima, poput tvornica.

Uskoro biste mogli svoju nadlakticu koristiti kao tipkovnicu, jer NEC planira komercijalizirati tehnologiju ARmKeypada u 2016. godini. Kako to u stvarnosti funkcionira, pogledajte u videu:

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oglašavanje