Connect with us

Znanost

Društvene znanosti

Vegan tužio Burger King zbog tragova mesa u biljnom burgeru

Phillip Williams iz Georgije u tužbi pred saveznim sudom u Miamiju naveo je da je naručio biljni burger Whopper bez majoneze u Burger Kingu i rečeno mu je da se burger peče na istom roštilju kao i oni od piletine ili govedine.

On dodaje kako u lancu nije vidio nikakve obavijesti potrošačima o toj praksi.

Williams, koji ne jede i ne pije životinjske proizvode, kaže da ne bi naručio burger da je znao da je “zagađen” mesnim tragovima ili pečen u dodiru s mesnim proizvodima.

Lanac sa sjediištem u Miamiju reklamira svoj biljni proizvod na internetskoj stranici tvrdnjom da sadrži nula posto govedine. Whopper ima rajčice, salatu, majonezu, ketchup, krastavce, luk i pecivo sa sjemenkama sezama. Bez majoneze taj se vegetarijanski burger smatra veganskim. U tužbi se navodi da se Burger King lažnim reklamiranjem financijski okoristio veganskom opcijom koja nije veganska. Burger King odbio je komentirati tužbu, no na internetskoj stranici nudi opciju pripreme burgera bez doticaja s mesom.

Impossible Foods Inc., koji proizvodi biljni burger, kaže da on nije namijenjen veganima ili vegetarijancima neko ljubiteljima mesa koji žele smanjiti unos životinjskih proteina. Tužbom se traži odšteta od najmanje pet milijuna dolara.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Društvene znanosti

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh