Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Walmart će testirati dostavu namirnica dronovima kako bi se kupci što manje izlagali zarazi

Testiranje bi trebalo započeti u srijedu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

Foto: Walmart

Iz tvrtke Walmart Inc WMT.N u srijedu su priopćili da će započeti pilot-projekt za dostavu namirnica i proizvoda za kućanstvo putem automatiziranih dronova u suradnji s tvrtkom za isporuku Flytrex, a sve u cilju povećanja broja isporuke u maloprodaji.

Testiranje bi trebalo započeti u srijedu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini, a bespilotne letjelice kontrolirane putem clouda će podizati i ostavljati odabrane predmete, prenosi Reuters.

“Svjesni smo da će proći određeno vrijeme dok ne budemo svjedočili milijunima paketa koji su isporučeni dronom jer sve ovo i dalje djeluje kao znanstvena fantastika”, izjavio je Tom Ward iz tvrtke Walmart.

Tvrtka je zbog pandemije koronavirusa proširila svoje usluge i unaprijedila segment dostave , pošto su kupci oprezni po pitanju zaraze pa se zbog toga prije odlučuju na online kupovinu i dostavu.

Internetska prodaja na američkom području tvrtke Walmart se udvostručila u drugom kvartalu, a tvrtka je i ranije istraživala mogućnosti dostave putem autonomnih vozila. Tako se tvrtka Walmart odlučila za suradnju s Ford Motor Co F.N te tvrtkama Gatik i Neuro koje se bave autonomnim vozilima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Dosadašnje prezentacije bile su samo računalna grafika koronavirusa, a sada su po prvi put austrijski znanstvenici uspjeli fotografirati SARS-CoV-2 u 3D-u. Nova vizualizacija djelo...

Tehnologija

Maska funkcionira uz pomoć ugrađenih Halo senzora.

Tehnologija

Znanstvenici sada žele napraviti veće dronove koji bi mogli nositi veći teret.

Bakterije i virusi

Sustav nazvan Diagnovir postiže 99% pouzdane rezultate u samo 10 sekundi.