Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Walmart će testirati dostavu namirnica dronovima kako bi se kupci što manje izlagali zarazi

Testiranje bi trebalo započeti u srijedu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

Foto: Walmart

Iz tvrtke Walmart Inc WMT.N u srijedu su priopćili da će započeti pilot-projekt za dostavu namirnica i proizvoda za kućanstvo putem automatiziranih dronova u suradnji s tvrtkom za isporuku Flytrex, a sve u cilju povećanja broja isporuke u maloprodaji.

Testiranje bi trebalo započeti u srijedu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini, a bespilotne letjelice kontrolirane putem clouda će podizati i ostavljati odabrane predmete, prenosi Reuters.

“Svjesni smo da će proći određeno vrijeme dok ne budemo svjedočili milijunima paketa koji su isporučeni dronom jer sve ovo i dalje djeluje kao znanstvena fantastika”, izjavio je Tom Ward iz tvrtke Walmart.

Tvrtka je zbog pandemije koronavirusa proširila svoje usluge i unaprijedila segment dostave , pošto su kupci oprezni po pitanju zaraze pa se zbog toga prije odlučuju na online kupovinu i dostavu.

Internetska prodaja na američkom području tvrtke Walmart se udvostručila u drugom kvartalu, a tvrtka je i ranije istraživala mogućnosti dostave putem autonomnih vozila. Tako se tvrtka Walmart odlučila za suradnju s Ford Motor Co F.N te tvrtkama Gatik i Neuro koje se bave autonomnim vozilima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Planete i mjeseci

NASA planira poslati dron na Saturnov mjesec Titan, ali čini se da ćemo na to ipak čekati više nego što smo mislili. Američka svemirska...

Robotika

Robot Pepper ima ugrađenu kameru koja skenira lica ljudi koji mu se približavaju.

Bakterije i virusi

Cjepivo je dobilo ime "Sputnik-V" u čast prvom lansiranom satelitu na svijetu kojeg je u svemir poslao Sovjetski Savez.

Tehnologija

Stroj koji su testirali može lebdjeti u zraku od 5 do 10 minuta, što nije baš dugo, ali svejedno predstavlja impresivan podvig.