Connect with us

Znanost

Izvor: N1, Foto: Pixabay

Neuroznanost

Znanstvenici otkrili kako izbrisati neželjena sjećanja

Brisanje neželjenih sjećanja iz mozga je još uvijek u domeni znanstvene fantastike, ali znanstvenici sa Instituta Weizmann su uspjeli izbrisati jednu vrstu memorije kod miša.

U studiji objavljenoj u Nature Neuroscience stoji kako su znanstvenici “ugasili” neuronski mehanizam straha koji se formira u mozgu miša. Nakon izvedenog eksperimenta, miševi su nastavili sa “neustrašivim” ponašanjem, zaboravivši čega su se prethodno plašili, prenosi Science Daily.

“Naše istraživanje se fokusiralo na fundamentalno pitanje neurologije: Kako mozak integrira sjećanja u memoriju? Ali jednog dana, naša otkrića će pomoći u razvijanju boljih terapija u smanjivanju simptoma anksioznosti i straha”, objasnio je Ofer Yizhar, glavni istraživač.

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

2 komentara

2 Comments

  1. Munir Husicic

    11 travnja, 2017 kod 5:17 pm

    Ja želim da zaboravim mnoge gluposti koje objavljujete kao i ovu.

  2. Silvano Pruha

    11 travnja, 2017 kod 5:29 pm

    Jedva čekam dan kada ću moči bezbrižno blejati po gomili glupih informacija, i kasnije jednim klikom zaboraviti sve što sam pročitao.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Neuroznanost

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh