Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Znanstvenici s Oxforda vjeruju da je čak polovica britanske populacije zaražena koronavirusom

Znanstvenici s Oxforda vjeruju da je virus korona možda zarazio polovinu britanske populacije, više od 30 milijuna ljudi, ali da su ga mnogi već preboljeli.

Financial Times navodi da bi ova teorija, ako se pokaže kao točna, mogla promijeniti strategiju borbe protiv širenja koronavirusa u svijetu.

Navodi znanstvenika s Oxforda sugeriraju da je virus cirkulirao u Velikoj Britaniji sredinom siječnja, otprilike dva tjedna prije prvog prijavljenog slučaja i mjesec dana prije prve potvrđene smrti za koju je okrivljena korona.

Ako se tvrdnje iz ove studije, koju je vodila doktorica znanosti Sunetra Gupta, profesorica teoretske epidemiologije, pokažu točnim, to će značiti da manje od jedne osobe na tisuću zaraženih od koronavirusa treba bolničko liječenje, pošto velika većina ima vrlo blage ili nikakve simptome.

U razgovoru za Financial Times, Gupta poručuje da je potrebno testiranje kako bi se procijenilo u kojoj se fazi epidemije trenutno nalazi Velika Britanija.

Ona je izrazila skepsu prema stavovima londonskog Imperial sveučilišta, koji su do sada diktirali pristup rješavanja epidemije tako da se uvede karantena u blažem i strožem obliku.

“Iznenađena sam što je došlo do nekritičkog prihvaćanja te studije”, navodi Gupta.

Obimna testiranja samo što nisu počela. Britanija je kupila 3,5 milijuna brzih testova i već za nekoliko dana ljudi će se moći testirati u svojim kućama.

1 komentar

1 komentar

  1. Gezo

    26 ožujka, 2020 u 9:10 pm

    HA HA HA
    Financial Times kažu da kaže…

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Video prikazuje kako različite maske blokiraju izbacivanje čestica u zrak uspoređene sa situacijom kad osoba ne nosi masku.

Bakterije i virusi

Utvrdili su da se koronavirus ne razmnožava u slatkoj i slanoj vodi, ali da može preživjeti u njoj.

Bakterije i virusi

Predviđeno je da klinička ispitivanja tog cjepiva budu okončana u siječnju 2021. godine.

Bakterije i virusi

To bi moglo uputiti znanstvenike na korake koje bi trebali poduzeti kako bi došli do lijeka protiv koronavirusa.

Oglašavanje