Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Znanstvenici tvrde da koronavirus može izazvati trajna oštećenja tijela, čak i nakon oporavka

Dok se zdravstveni eksperti bave otkrivanjem simptoma koronavirusa, kao i terapijom koja bi mogla pomoći organizmu da se obrani od napada, pojedini žele saznati kakve posljedice ostavlja Covid-19.

Tako su znanstvenici proveli studiju koja je dokazala da pacijenti koji se oporave od koronavirusa, mogu patiti od trajnog tjelesnog oštećenja, uključujući jetru i srce, prenosi New York Post.

Dosadašnje studije koje su analizirale zdravstveno stanje oporavljenih pacijenata iz Kine, gdje se bolest prvi put pojavila u studenom, pokazale su da je funkcija jetre i srca bila oslabljena, prenosi Los Angeles Times.

“Covid-19 nije samo respiratorni poremećaj” – izjavio je doktor Harlan Krumholtz, kardiolog s američkog Sveučilišta Yale.

Može utjecati na srce, jetru, bubrege, mozak, endokrini sustav i krvni sustav – dodao je dr Harlan.

Istraživači se također pitaju može li koronavirus koji uzrokuje Covid-19 bolest ostati uspavan u organizmu godinama ili čak desetljećima, a onda se ponovno aktivirati, na isti način kao virus herpesa.

Prema najnovijim podacima skoro 400.000 ljudi širom svijeta se oporavilo od Covid-19, te će vjerojatno u budućnosti, praćenjem njihovog zdravlja, znanstvenici moći saznati više o novom koronavirusu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Istraživači su uvjereni da određeni aktivni sastojci iz kanabisa mogu utjecati na sprječavanje ulaska virusa u stanice pluća.

Računarstvo i internet

Iako je ponosan na posao koji je obavio, ovaj 17-godišnjak kaže da ne želi postati uzor kako se postaje poznato ime za vrijeme pandemije

Biljke i životinje

Istraživači smatraju da bi antitijela ljame mogla pomoći u zaštiti onih koji do sad nisu bili zaraženi koronavirusom.

Biljke i životinje

Znanstvenici se nadaju da će labradori i koker španijeli moći prepoznati koronavirus čak i na asimptomatskim nositeljima.

Oglašavanje