Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Znanstvenici tvrde da koronavirus može izazvati trajna oštećenja tijela, čak i nakon oporavka

Dok se zdravstveni eksperti bave otkrivanjem simptoma koronavirusa, kao i terapijom koja bi mogla pomoći organizmu da se obrani od napada, pojedini žele saznati kakve posljedice ostavlja Covid-19.

Tako su znanstvenici proveli studiju koja je dokazala da pacijenti koji se oporave od koronavirusa, mogu patiti od trajnog tjelesnog oštećenja, uključujući jetru i srce, prenosi New York Post.

Dosadašnje studije koje su analizirale zdravstveno stanje oporavljenih pacijenata iz Kine, gdje se bolest prvi put pojavila u studenom, pokazale su da je funkcija jetre i srca bila oslabljena, prenosi Los Angeles Times.

“Covid-19 nije samo respiratorni poremećaj” – izjavio je doktor Harlan Krumholtz, kardiolog s američkog Sveučilišta Yale.

Može utjecati na srce, jetru, bubrege, mozak, endokrini sustav i krvni sustav – dodao je dr Harlan.

Istraživači se također pitaju može li koronavirus koji uzrokuje Covid-19 bolest ostati uspavan u organizmu godinama ili čak desetljećima, a onda se ponovno aktivirati, na isti način kao virus herpesa.

Prema najnovijim podacima skoro 400.000 ljudi širom svijeta se oporavilo od Covid-19, te će vjerojatno u budućnosti, praćenjem njihovog zdravlja, znanstvenici moći saznati više o novom koronavirusu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Dosadašnje prezentacije bile su samo računalna grafika koronavirusa, a sada su po prvi put austrijski znanstvenici uspjeli fotografirati SARS-CoV-2 u 3D-u. Nova vizualizacija djelo...

Tehnologija

Maska funkcionira uz pomoć ugrađenih Halo senzora.

Bakterije i virusi

Sustav nazvan Diagnovir postiže 99% pouzdane rezultate u samo 10 sekundi.

Bakterije i virusi

Rusija je u subotu odobrila svoje cjepivo protiv koronavirusa Sputnik V za osobe starije od 60 godina, priopćilo je rusko Ministarstvo zdravstva. Osobe starije...