Klađenje

Obrana para – siguran dobitak

Na odigranom listiću pogodili ste sve parove osim zadnjeg koji se igra kasno navečer, te sada sami sebe pitate zašto ste igrali taj zadnji par. Ako taj par padne vaš listić je gubitan, no s druge strane ukoliko obranite vaš listić sigurno ćete zaraditi dio novca. Sve o tome što znači obraniti listić i na koji način to možete učiniti pročitajte u daljnjem tekstu.

Što znači obraniti listić?

Obraniti listić znači osigurati se i u slučaju neprolaska zadnjeg para. Primjerice, ako ste igrali listić sa šest parova u 16 sati i jednim parom u 19 sati, te je prvih šest parova prošlo i čekate samo taj zadnji par. Tada postoji način da se osigurate i u slučaju bilo kakvog ishoda tog zadnjeg meča zaradite dio novca. Ako se odlučite na obranu listića nećete dobiti sav dio novca koji ste trebali u slučaju prolaska listića, zbog toga što za obranu morate uložiti još novaca. Listić branite jednostavno uplatom novog listića kojim pokrivate ostale moguće ishode zadnjeg para kojeg čekate.

Kako obraniti listić?

Igrali smo listić za 15 kn uloga s 4 para. Dobitak na listiću je 782 kn, te su prva 3 para prošla. Zadnji par koji čekamo je košarkaški ogled između Vitorije i Flamenga koji se igra u 22:30. Budući da smo na mali ulog odigrali 3 para dosta velikih kvota i čekamo zadnji četvrti par koji ima vrlo malu kvotu, nismo spremni riskirati, te smo se odlučili braniti listić. Listić se brani tako da se na paru koji čekamo pokriju svi drugi mogući ishodi koje nismo igrali, kako bi sigurno bili u dobitku.

Ovaj par ćemo braniti tako da na 1X uložimo onoliko koliko je potrebno da dođemo do jednakog dobitka kao na prvom listiću. Tako smo na 1X kvote 2,30 uložili 379kn i došli do dobitka od 781kn. To je jednak dobitak kao i na prvom listiću i zaradili smo 385kn (780kn dobitak na listiću, umanjen za 15kn početnog uloga i 379kn uloga na listić s kojim branimo par) bez obzira na ishod meča. Sada smireno možemo pogledati meč, bez razbijanja glave hoće li nam listić proći ili ne.

U nekim internet kladionicama postoji i mogućnost isplate odmah, te vam s tom mogućnosti olakšavaju branjenje para i čekanje da on završi da dobijete novac. Oni nude isplatu odmah u slučaju čekanja jednog para na listiću, onoliko koliko biste dobili da ga idete braniti.

Također postoji i malo riskantniji oblik obrane listića, a to je čekanje da momčad koju smo igrali povede pa se poveća kvota na druga dva ishoda ili igranje samo neriješenog rezultata, a ne pokrivanje i pobjede druge momčadi. To su riskantniji oblici obrane para.

Kod kojih sportova se par može braniti?

Možete braniti bilo koji par u bilo kojem sportu, no ovisno o tipu koji ste igrali to ne mora biti previše profitabilno.
Imajte na umu da morate braniti sve ostale rezultate koje niste odigrali što je jednostavno na nogometnom ili košarkaškom meču gdje postoje 3 moguća ishoda, no ako ste primjerice igrali prelaz okladu, tada postoji 9 mogućih prelaz ishoda i tada se par ne isplati braniti.

Naša preporuka kladionice i kasina!
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularno

Vrh