Popis svih kladionica u Hrvatskoj za 2024. godinu

Pogledajte popis najboljih sportskih kladionica i saznajte koje online kladionice danas nude najveće bonuse dobrodošlice, besplatne oklade, cashbackove i druge nagrade za nove registracije u 2024. godini.

4 najbolje online kladionice

Bonus do:
700€
Paket dobrodošlice + risk-free bet od 30€
* Vrijedi samo za nove registracije

4.8

Zavrti:
Kotač sreće
i osvoji do 1000% bonusa
* Vrijedi za nove korisnike

4.5

Bonus do:
300€
Paket dobrodošlice
* Vrijedi samo za nove registracije

4.3

Bonus:
100€
Na prvu uplatu
* Vrijedi samo za nove registracije

4.3

* Cijeli popis kladionica pogledajte na dnu.

Klađenje je danas jedna od najdražih aktivnosti Hrvata u njihovo slobodno vrijeme. Možemo reći kako ona to definitivno nije bila sve dok sportske online kladionice nisu odlučile prebaciti većinu svog poslovanja na Internet i proširiti svoje mogućnosti za korisnike i igrače. To je zaista otvorilo mnoge nove opcije te ujedno revolucionariziralo načine na koje se kladimo.

Primjerice, nekoć smo se mogli kladiti samo ako se u našoj blizini nalazi kladionica, a prilikom odabira parova na koje ćemo igrati, sami smo si morali računati eventualni dobitak tako da smo množili tečajeve. Sve su to neke od sitnica koje danas najbolje online kladionice omogućavaju uz samo par klikova mišem ili poteza prstom na pametnom uređaju poput mobitela ili tableta.

Klađenje u hrvatskim kladionicama  

Hrvatska danas broji nekoliko većih i popularnijih online kladionica koje imaju svoje poslovnice diljem zemlje, ali i svoje online verzije. Neke od najpoznatijih su Favbet, Supersport, PSK, Germania i nekoliko drugih koje možete pronaći na našoj top listi. Kao što smo več spomenuli, klađenje u hrvatskim kladionicama vrlo je popularno, a po svojim ponudama i samim načinima poslovanja, domaće kladionice poprilično su slične.

Kada pokušavamo odabrati koja je hrvatska najbolja online kladionica, vrlo vjerojatno ćemo se odlučiti za jednu od gore navedenih jer se ujedno radi o najpopularnijim kladionicama u Hrvatskoj. Postoje i sportske kladionice koje imaju svoje hrvatske inačice ali im je sjedište u drugim zemljama, pa još uvijek nije jasno na koji točno način operiraju u Hrvatskoj te imaju li licencu ili su u fazi pribavljanja iste. Primjerice reklame online kladionice Mozzart, koja svoje fizičke poslovnice ima u Srbiji i BiH, redovito viđamo na Arena i Sportklub televizijskim kanalima, iako na njihovoj web stranici piše da im je sjedište na Malti, a slična situacija je i s 22bet kladionicom koja sjedište ima na Cipru.

Svaka od navedenih online kladionica teži tome da bude jedinstvena i što originalnija, a sve počinje s bonusima koje pružaju svojim igračima. Bonusi kladionice su vjerojatno najbolji mogući način za privući nove korisnike i zadržati one stare, a o njima ćemo u nastavku nešto detaljnije.

Kako odabrati najbolju online kladionicu za sebe? 

Iako smo rekli da su sve online kladionice u Hrvatskoj u principu slične, postoje neke sitne razlike koje će korisnicima možda igrati važnu ulogu pri odabiru. Jedan od takvih odabira definitivno su ranije spomenuti bonusi, ali i metode koje svaka hrvatska kladionica nudi korisnicima za uplatu i isplatu sredstava, ponuda koja im je na raspolaganju ili pak kvaliteta podrške ukoliko korisnicima zatreba nešto ili jednostavno imaju pitanje.

Klađenje uživo i prijenos utakmice

Budući da neke online kladionice daju veći naglasak određenim sportovima, primjerice tenisu, logično je zaključiti da će takvi tipovi kladionice biti dragi onima koji vole tenis i smatraju da bi bili uspješniji kladeći se na taj sport. S druge strane, ako netko od korisnika ima samo jedan specifični način na koji može uplatiti sredstva, on nema drugog izbora nego igrati u kladionici koja mu omogućuje tu metodu koja mu je raspoloživa.

Dakle, odabir sportske kladionice prije samog početka klađenja je zapravo vrlo bitan postupak koji bi u principu trebao biti znatno dugotrajniji nego što mu većina igrača posvećuje vremena. Pravilan odabir ipak naposljetku vodi do veće razine užitka i zadovoljstva kod klađenja na najdraže sportske, ali i druge događaje.

Bitcoin i kripto kladionice

Kako popularnost bitcoina i ostalih kriptovaluta postaje sve veća, tako su se na svjetskom tržištu pojavile i mnoge bitcoin kladionice koje prihvaćaju uplate i isplate u svim vodećim kriptovalutama. Može se reći kako se ovdje radi o jednom novom konceptu koji, iako će samo klađenje biti identično klađenju u ostalim oblicima online kladionica, ima neke nove i inovativne pristupe.

Danas tako postoje kladionice koje prihvaćaju zavidan broj kriptovaluta kao metode uplata i isplata, a samim time dokazuju kako je budućnost ovakvog načina plaćanja pred nama. Uglavnom će takve kladionice imati minimalno 20-ak različitih metoda uplate i isplate, a one će sadržavati najpopularnije kriptovalute na tržištu koje predvodi bitcoin. Klađenje korištenjem kriptovaluta ima razne prednosti, a možda najveća od njih je za velik broj igrača ta da u većini kladionica tog tipa neće morati potvrđivati svoj identitet ni na koji način. Kao što znamo, plaćanja kriptovalutama putem Interneta uglavnom su u potpunosti anonimna, a to ih čini znatno sigurnijima i privlačnijima.

Za očekivati je da ćemo u skorijoj budućnosti imati puno veći broj kladionica koje su specijalizirane za klađenje korištenjem isključivo kriptovaluta. Osim klasičnih kladionica i kladionica koje koriste kriptovalute, moguće je naići na, nazovimo ih tako, hibridne kladionice koje koriste oba načina plaćanja. Međutim, i u takvim će kladionicama uglavnom biti potrebna potvrda identiteta što zapravo poništava samu srž plaćanja kriptovalutama na Internetu. Preporuka igračima i ljubiteljima kladionice je stoga da ako planiraju igrati isključivo koristeći kriptovalute, odaberu kladionicu kojoj je to jedini način formiranja uplata, uloga i dobitaka.

Registracija na sportske kladionice u Hrvatskoj

Kladionica na laptopu

Registracija na kladionice je postupak bez kojeg jednostavno ne možete odigrati listić online. Vrlo vjerojatno ste upoznati sa samim procesom registracije, no nije na odmet objasniti ga nešto detaljnije.

Registracijom novi igrač stvara svoj korisnički račun koji će koristiti kako bi se mogao kladiti na stranici te uplaćivati i isplaćivati sredstva. Točnije, nakon kreiranja korisničkog računa, sve će mu značajke sportske kladionice biti dostupne i moći će ih koristiti.

Što se samog procesa registracije na kladionicu tiče, svi koraci koje je potrebno poduzeti su detaljno opisani u samom obrascu registracije, a on je gotovo identičan u svakoj kladionici.

Novi potencijalni korisnici tako će morati unijeti svoje osobne podatke kao što su ime, prezime, datum rođenja, adresa, OIB i slično, a uz to morat će kreirati neko korisničko ime i lozinku koje će im služiti za prijavu na stranicu. Po novome, zbog zakona o prevenciji pranja novca putem online kladionica, igrači su dužni i potvrditi svoj identitet. To se čini unosom podataka nekog od osobnih dokumenata, ali i kao ostatak registracije, riječ je o vrlo brzom i jednostavnom postupku. 

Bonusi i nagrade hrvatskih kladionica

Bonusi su vrlo vjerojatno glavni razlog zašto se netko registrira u određenoj kladionici. Oni su najčešće i kreirani baš za nove korisnike kako bi ih privukli što više te će upravo novi korisnici imati najviše koristi od njih.

Najpopularniji među bonusima za nove korisnike je definitivno takozvani “bonus dobrodošlice” koji prilikom prve uplate igračima poduplava njihov uplaćeni iznos. Najveći bonus dobrodošlice, od čak 5000kn, trenutno nudi Favbet kladionica. Ono što može varirati od hr kladionice do kladionice je koliko maksimalno može iznositi prva uplata da bi njezin iznos bio poduplan. Neke kladionice kao Admiral Bet, nude besplatan free bet bez uvjeta za uplatom.

Također, online kladionice imaju razne uvjete koji moraju biti zadovoljeni kako bi taj bonus iznos bio raspoloživ za isplatu i vrlo je bitno pročitati ih prije nego što se odlučite za korištenje nekog od njih. Oni će u najvećem broju slučajeva od korisnika zahtijevati da taj iznos nekoliko puta ulože na određenu kvotu kako bi ga mogli isplatiti. Ono što je najpozitivnije jest da se kod takvih bonusa zapravo nema što izgubiti, a može se samo profitirati. Naravno, to nije jedina vrsta bonusa kojeg najbolje online kladionice u Hrvatskoj nude jer postoje i drugi slični kada su u pitanju kladionice i bonusi, kao i nagrade za najvjernije igrače.

Neki od ostalih bonusa i nagrada mogu također biti bonusi na uplate, povrat uloga na izgubljenu okladu, povećana kvota na određene događaje i slično. Sve u svemu, sportske kladionice koje imaju veći broj bonusa gotovo su uvijek privlačnije od kladionica koje su za sad siromašnije u tom segmentu, primjerice CroBet kladionice Hrvatske Lutrije.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotaču Sreće.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

Metode uplate i isplate na kladionici

Uz bonus, jedna od stvari koje su najbitnije novim korisnicima su metode uplate i isplate sredstava  na račun u kladionici. Za kladionice je vrlo važno pružiti što veći broj mogućnosti uplate i isplate igračima kako bi koristili njihove usluge, a s druge strane, igračima je važno da sportska kladionica među metodama uplate i isplate ima onu koja njima najviše odgovara. Vrijedi napomenuti neke od najpopularnijih metoda uplate i isplate koje bi trebala imati svaka hrvatska kladionica. 

U poslovnici hrvatske kladionice

Uplata i isplata u poslovnici je jako popularna metoda u hrvatskim kladionicama. Budući da još uvijek postoji velik broj nešto starijih igrača koji nisu ljubitelji uplata korištenjem nekih online servisa, oni najviše vole posjetiti kladionicu te na licu mjesta uplatiti ili isplatiti sredstva sa svog računa. Taj način smatraju najsigurnijim, a on to doista i jest, iako su i ostale vrste plaćanja danas na izuzetno visokoj razini sigurnosti. 

Kartice

Uplata korištenjem kreditne kartice je dostupna u svakoj kladionici u Hrvatskoj. Od igrača se zahtijeva da unese broj svoje kartice s koje vrši uplatu i troznamenkasti kod s njezine poleđine te će svoja sredstva na taj način moći uplatiti, a zatim i isplatiti sa svoje kartice. Ovo je također vrlo jednostavna metoda, a budući da se kod registracije često mora unijeti IBAN, isplata na tekući račun ne zahtijeva nikakvo dodatno unošenje podataka. 

E-novčanici

E-novčanici ili internetski novčanici su još jedna od zanimljivih i često korištenih metoda uplate i isplate sredstava u kladionici. Oni služe kako bi se pomoću njih mogle vršiti različite kupnje, uplate i isplate putem Interneta, a svoj su put tako pronašli i do internetskih kladionica. Najpopularniji e-novčanik danas zasigurno je PayPal, ali relativno malen broj kladionica u čitavom svijetu ima taj e-novčanik kao sredstvo uplate i isplate. Najzastupljeniji među hrvatskim kladionicama su e-novčanici poput Aircasha i Skrilla

Bonovi hrvatskih kladionica

Neke su kladionice u Hrvatskoj uspjele kreirati i svoje bonove koji se mogu kupiti uglavnom na kioscima i benzinskim crpkama te su odlična sredstva plaćanja za online klađenje u hrvatskim kladionicama. Oni su personalizirani samo za tu jednu određenu kladionicu, a uz njih se mogu pronaći i univerzalni bonovi kao A-bon ili Paysafecard bonovi koji se mogu koristiti za uplatu na e-novčanike ili direktno na online kladionicu.

Često postavljena pitanja

Sasvim je logično da bi novi, ali i postojeći igrači mogli postaviti poneko pitanje vezano uz kladionice kako bi mogli maksimalno uživati u toj aktivnosti. Odvojili smo stoga nekoliko najčešće postavljenih pitanja vezanih uz kladionicu.

Koje su najbolje legalne kladionice u Hrvatskoj?

Postoji nekoliko legalnih hrvatskih internet kladionica, a mi smo ih sve detaljno recenzirali gdje smo u obzir uzeli sportsku ponudu, bonuse, promocije, podršku i sve ostalo relevantno. Naše iskustvo je da su kladionice Favbet, PSK i Germania trenutno najbolje kladionice u Hrvatskoj, no svakako provjerite našu cijelu listu recenzija pa procijenite sami.

Mogu li igrati u više kladionica istovremeno?

Svatko može igrati u koliko god kladionica želi. Ono što nije dozvoljeno je imati dva ili više osobnih računa u jednoj kladionici, ali ne postoji ograničenje u koliko kladionica smijete igrati. Budući da kladionice nisu međusobno povezane i svaka radi za sebe, ne mogu niti znati gdje još igrate. Vrijedi spomenuti da neki od profesionalnih igrača i igraju u više kladionica istovremeno kako bi imali širu ponudu te na kraju odabrali onu u kojoj im je najisplativije odigrati na određeni ishod. U tome svakako može pomoći popis kladionica u Hrvatskoj koji smo kreirali.

Zašto online kladionica traži neki od mojih osobnih dokumenata prilikom registracije?

Donedavno kladionice nisu od svojih igrača tražile da im pošalju sliku ili broj nekih osobnih dokumenata, no novim zakonom koji se bori protiv pranja novca putem kladionica, to je postalo obavezno. Sve kladionice u Hrvatskoj to moraju tražiti od svojih igrača, a njihovi će podaci biti sigurni. Također, time se ograničava svakog pojedinca na otvaranje maksimalno jednog računa na svoje ime što je također vrlo bitno kladionicama.

Kome se obratiti ako imam pitanje vezano za klađenje i općenito korištenje stranice kladionice?

Sve su kladionice osigurale svojim korisnicima rubriku najčešće postavljenih pitanja gdje postoji velika šansa da će oni naći odgovor na svoje pitanje. Također, kako se sve odvija online, neke od njih omogućile su i slanje e-maila s pitanjem te komunikaciju s nekim od agenata iz službe za korisnike putem chatova, telefona ili društvenih mreža. Načina za postaviti pitanje ima u svakoj kladionici, ali ovisi o kladionici koji će oni biti.

Moram li iskoristiti bonuse koje kladionica nudi?

Bonusi koji se nude u kladionici služe kao marketinško sredstvo za osiguravanjem većeg broja novih igrača te kako bi se istovremeno zadržali oni nešto stariji. No, igrač ako ne želi, neće morati iskoristiti niti jedan od tih bonusa. Svi bonusi dolaze s uvjetima i odredbama i ako oni ne odgovaraju igraču, on se može nastaviti najnormalnije kladiti, bez potrebe za bonusima. Ono što je najbitnije za kladionice na kraju dana jest da ste njihov aktivni igrač, a hoće li igrači koristiti bonuse ili ne, ovisi isključivo o njima samima.

Koje vrste poreza postoje u hrvatskim kladionicama?

U hrvatskim kladionicama postoje dvije vrste poreza. Jedan je porez na ulog koji ide kladionici, a drugi porez je na dobitak koji ide državi. Porez na ulog još je poznat i pod imenom manipulativni trošak, a riječ je o malom postotku (najčešće 5%) koji se oduzima od igračevog uloga. Porez na dobitak je porez koji će država uzeti od igračevom eventualnog dobitka. Ovisno o tome koliki je dobitak, iznos tog poreza će se mijenjati. Ti iznosi poreza su 10% na dobitke do 10.000,00 kn, 15% na dobitke iznad 10.000,00 kn do 30.000,00 kn, 20% na dobitke iznad 30.000,00 kn do 500.000,00 kn, 30% na dobitke iznad 500.000,00 kn.

Ponuda online kladionica

Ranije smo naveli kako su bonusi te metode uplate i isplate neki od glavnih razloga zbog kojih se igrači odlučuju u kojoj će kladionici igrati, a tu listu najbitnijih značajki možemo zaokružiti sa samom ponudom koju kladionica ima. Iako su ponude u hrvatskim kladionicama ipak jedan korak iza ponude koju svojim igračima nude veće svjetske kladionice, ne možemo reći da su one loše. Međutim, ono što je vidljivo već na prvi pogled jest da ponuda na neke manje popularne sportove od nogometa nije bogata koliko bismo se mogli nadati.

Dolazi se do zaključka da će oni igrači koji se klade na više sportova morati detaljnije pregledati ponude koje im pružaju online kladionice kako bi odabrali pravu za sebe, a lako je moguće da će nakon viđenog poželjeti igrati i u više kladionica odjednom. To zapravo nije neka velika rijetkost jer na taj način mogu i uspoređivati kvote na iste događaje te igrati u kladionici koja pruža najveću kvotu na određeni ishod. Isto tako, ovo se može primijeniti i za ponudu prilikom klađenja uživo. 

Klađenje uživo na online kladionici

Klađenje uživo je jedna od značajki koja je postala jako popularna kada su hrvatske kladionice odlučile kreirati svoje stranice i omogućiti klađenje putem njih. Riječ je naravno o klađenju na sportske događaje koji su u tijeku, a mnogo igrača uživa kladiti se na takav način. Još će jednom kod odabira u kojoj kladionici igrati biti važno promotriti kakva se ponuda nudi, no neki će se bazirati na ponudu sportova uživo. Također, gotovo sve sportske kladionice u Hrvatskoj osim same mogućnosti klađenja uživo nude i velik broj sportova koji se mogu gledati putem video prijenosa što je jedna često zanemarena, ali odlična opcija online kladionica.  

Podrška za korisnike 

Svaka sportska kladionica ima svoju podršku za korisnike koja je zadužena pomagati im s njihovim upitima i olakšati im samo korištenje stranice. Podrška za korisnike može se pružati na razne načine, a najčešći su putem e-maila, telefona ili chata preko stranice online kladionice. Također, sve kladionice u Hrvatskoj imaju i svoje profile na društvenim mrežama kojima se moguće javiti s upitima ukoliko oni postoje.

Velikoj većini korisnika online kladionica, podrška putem chata uživo na stranici kladionice je najbolji odabir jer na taj način će najbrže saznati što ih zanima ili riješiti neki od problema. Podrška je važna značajka svake sportske kladionice i korisnicima bi trebale biti omogućene razne opcije za potražiti pomoć na stranici. 

Sigurnost online kladionica

Ono što je često velika briga ljudi koji bi se željeli kladiti online je sigurnost online kladionica. Najčešće smatraju kako postoji mogućnost da njihov račun bude hakiran, a sredstva s njega ukradena. Mogućnost da se tako nešto dogodi je gotovo nepostojeća, a brige oko sigurnosti su nerijetko prenapuhane.

Postoje razni sigurnosni protokoli koje hrvatske kladionice online koriste kako bi zaštitili podatke svojih korisnika, a o njima se više može pročitati u uvjetima i odredbama prilikom registriranja na stranicu. Tu su opisane mnoge situacije među kojima se navodi i zašto kladionica prikuplja vaše osobne podatke, kakva je njihova suradnja s trećim stranama, koje mjere kladionica poduzima kako bi zaštitila sve podatke i slično. 

Prednosti igranja online kladionice

Klađenje online ima razne prednosti nad tradicionalnim načinom uplate listića, u to nema nikakve sumnje. Iako se nekima čini da je postupak registracije i uplate kompliciran i zamoran, on to doista nije, a jednom kada se odradi, korisnici će imati mogućnost uvjeriti se koliko je igranje online superiornije.

Kada spominjemo prednosti igranja online, na pamet definitivno prvo pada mogućnost igranja iz udobnosti doma ili s bilo koje druge lokacije koja ima pristup Internetu. Također, online se može odigrati na neki događaj koji bi trebao uskoro početi, bez žurbe u kladionicu.

Klađenje uživo je možda i najbitnija prednost ove vrste klađenja jer igrači mogu gledati sportski događaj uživo i potom po svom osjećaju odigrati na neki ishod. To uvelike povećava šanse za dobitkom na kladionici, a naposljetku od toga najviše profitira sam korisnik. 

Cijela lista sportskih kladionica

Bonus do:
700€
Paket dobrodošlice + risk-free bet od 30€
* Vrijedi samo za nove registracije

4.8

Zavrti:
Kotač sreće
i osvoji do 1000% bonusa
* Vrijedi za nove korisnike

4.5

Bonus do:
300€
Paket dobrodošlice
* Vrijedi samo za nove registracije

4.3

Bonus:
100€
Na prvu uplatu
* Vrijedi samo za nove registracije

4.3

Bonus do:
100 eura
Paket dobrodošlice
* Vrijedi samo za nove registracije

3.8

Promocija:
10 eura
Za najuspješnije igrače

3.3

Besplatna oklada:
20 eura
Free Bet bez uplate
* Vrijedi za nove igrače

3.3

Pratite našu sekciju Tipovi u kojoj svakodnevno objavljujemo dnevne tipove na koje se možete kladiti, a koji imaju dobre šanse za prolazak. Ako preferirate casino igre, provjerite našu listu najboljih online casina u Hrvatskoj.

Copyright © Sva prava pridržana. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću.