Sistemska oklada – sistem

Druga najpopularnija vrsta klađenja je igranje sistemskih listića koji su u zadnje vrijeme možda i najpopularnija vrsta oklade kod mnogih kladioničara. Osim toga što nude mogućnost velikih dobitaka, nude i mogućnost zarade u slučaju promašaja nekih parova. Što su to sistemi i na koji način je najbolje igrati sistemske listiće pročitajte u daljnjem tekstu.

Što su to sistemske oklade?
Glavni razlog što su sistemske oklade u zadnjih nekoliko godina postale veoma popularne je to što kod normalnih akumuliranih oklada u slučaju promašaja jednog ili više parova listić je gubitak. Kod sistema nije tako, te i u slučaju nekih promašaja možete zaraditi i imati dobitan listić. Naravno, u slučaju promašaja jednog ili više parova dobitak se znatno umanjuje.

Primjer sistemskog listića
Za primjer sistemskog listića odlučili smo se igrati 3 para i sistem 2/3. Svaki par nosi dosta veliku kvotu i upravo zbog toga se igra sistemski listići, kako bi se povećala mogućnost dobitka u slučaju promašaja jednog para.
Sistem 2/3 označava da s pogotkom 2 ili sva 3 para listić je dobitan, dok u slučaju pogotka samo jednog para nije.

Listić je odigran na ulog od 100kn, a dobitak u slučaju pogotka sva 3 para je 645kn. Da smo primjerice za 100kn odigrali ova 3 para na običnom listiću, dobitak bi bio više od 1,700kn, što znači da sistemska oklada znatno smanjuje i dobitak u slučaju pogotka svih parova. S druge strane u slučaju promašaja jednog para dobiti ćemo između 195kn i 240kn, a ovisno o tome koji par promašimo (tj. koju kvotu) ovisi koliko će nam biti isplaćeno.

Postoji i varijanta klađenja na sistemski listić s fixevima. Tada se listić dijeli u dva dijela, jedan su fixevi (parovi koje morate pogoditi), a drugi razrada (parovi gdje imate pravo fulati). Fixevi znatno podižu kvotu na cijelom listiću i dobitke, no fixevi su parovi koje morate pogoditi i kod njih sistem ne vrijedi. Laički rečeno tada imate običan listić koji morate pogoditi kako biste na sistemu mogli ostvariti veći dobitak u slučaju pogotka dovoljnog broja parova.

Može li se sistemskim okladama profitirati?
Sistemske oklade podrazumijevaju velike kvote na svim parovima, a to povećava rizik pogotka svakog para. S druge strane upravo zbog toga ovisno o sistemu koji igrate dajete si pravo promašaja, no isto tako smanjujete dobitak u tom slučaju. U svakom slučaju sistemske oklade su sigurnije od običnih jer dopuštaju pravo promašaja i upravo to ih je tijekom godina dovelo do toga da su danas jedne od, ako ne i najpopularnije vrste oklada.

Koji su sportovi dobri za sistemske oklade?
Kao i kod običnog listića, tako i kod sistemskog, sasvim je svejedno koje ćete sportove igrati da si povećate šanse za pogodak. No imajte na umu da je uvijek najbolje igrati one sportove koje najviše pratite i u koje se najbolje razumijete.

Gdje igrati?

Naša preporuka je da igrate na velikim kladionicama gdje su kvote obično puno veće nego u manjim lokalnim kladionicama. Primjerice Favbet je jedna od najvećih svjetskih kladionica koja nudi visoke kvote za gotovo sve sportske oklade, a uz to imaju i bonuse za nove igrače. Imaju i podružnicu u Hrvatskoj, pa je klađenje sigurno i legalno.

Favbet kladionica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus