Tip dana: RHF – Slovenija (Rukomet, Subota,16.01.2021.)

Svjetsko prvenstvo u rukometu koje se održava u Egiptu danas je došlo do svog drugog kola. U njemu će između ostalog snage odmjeriti reprezentacije Ruskog rukometnog saveza (RHF) i Slovenije. Ove su ekipe svoje prve utakmice odigrale prekjučer, a obje imaju poprilično velike ambicije na ovom Svjetskom prvenstvu.

Prvo kolo

U prvom kolu RHF je igrao protiv Bjelorusije u jednoj utakmici u kojoj su mnogi Bjeloruse označili kao favorite, ali u utakmici s puno golova ove su reprezentacije podijelile bodove, a krajnji rezultat bio je 32:32. Iako je Bjelorusija dominirala u startu utakmice, RHF je na krilima Kosorotova i Soroke, koji su dali po šest golova, uspio osvojiti vrlo važan bod. Kada se osvrnemo na prvo kolo Slovenije, možemo reći da se radi o sasvim drugačijoj priči. Slovenija je igrala s Južnom Korejom i već sad vrlo vjerojatno odigrala najefikasniju utakmicu na čitavom prvenstvu s obzirom da je na njoj bilo čak 80 golova! Slovenija je pobijedila rezultatom 51:29 i pokazala svu ofenzivnu raskoš s kojom je došla na ovo prvenstvo. Ono što je važno napomenuti jest i da su mnogi igrači bili odmarani te da će Slovenija poprilično svježa ući u drugo kolo.

Favoriti iz sjene

Gledajući na sastav s kojim je Slovenija došla na ovo prvenstvo, a on uključuje sjajne igrače kao što su Bombač, Dolenec, Janc, Blagotinšek i drugi, na klupi s iskusnim trenerom Vranješom, ne možemo se oteti dojmu da su Slovenci jedan protivnik na kojeg nitko ne želi naići što ih čini i pritajenim favoritima prvenstva. Slovenija se nalazi u skupini H koja se nakon prvog kruga križa sa skupinom G u kojoj su Švedska, Sjeverna Makedonija, Egipat i Čile. Možemo tako reći da je Slovencima ždrijeb poprilično naklonjen jer su realno gledajući jači od sve te tri ekipe, pogotovo iz razloga što je Švedska na prvenstvu bez mnoštva vrlo važnih igrača od kojih treba posebno istaknuti Ekberga. Ostaje nam vidjeti hoće li naši susjedi iskoristiti sav potencijal koji imaju u svojoj ekipi i okititi se nekom od medalja na ovom natjecanju.

Puno golova

U prvoj utakmici obje ove ekipe bilo je puno golova, a posebno vrijedi izdvojiti snagu koju Slovenija posjeduje na desnom krilu gdje igraju Blaž Janc i Dragan Gajić. Oni su Južnoj Koreji kombinirano zabili čak 19 golova. Janc se u strijelce upisao devet puta, dok je Gajić isto učinio čak deset puta. Kada dodamo vanjsku pucačku moć i igru jedan na jedan koju posjeduju Slovenci, možemo reći da će obrana RHF-a, odnosno Rusije, imati puno problema. Sve to nas zapravo vodi k našem današnjem tipu za koji je, čini se, kvota pomalo nerealno postavljena!

Prognoza

Naša prognoza za utakmicu između RHF-a i Slovenije jest da će Slovenija voditi na poluvremenu i pobijediti na kraju. Osim što doista vjerujemo u snagu Slovenije, ova oklada ima ogroman value jer je kvota na taj ishod u kladionici Favbet čak 1.70. Nekakva realna kvota na ovaj ishod po nama bila bi oko 1.30 što znači da postoje velike šanse za profit na ovom tipu. Sve što moramo jest nadati se maksimalnom angažmanu Slovenije i trebali bi doći do pogotka.

RHF – Slovenija
Tip: Poluvrijeme/ kraj 2/2
Kvota: 1.70
KladionicaFavbet

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.