Tip dana: Sjeverna Makedonija – Čile (Rukomet, Ponedjeljak, 18.01.2021.)

Danas je na Svjetskom prvenstvu u rukometu zadnji dan u skupinama E, F, G i H. Saznat ćemo stoga koje će se četiri ekipe oprostiti od natjecanja te kojih će 12 ekipa nastaviti u drugi krug. Jedna od zanimljivijih borbi vodit će se između Sjeverne Makedonije i Čilea koji se nalaze u skupini G. Naime, obje ove reprezentacije još uvijek nisu zabilježile niti jedan bod, a obje su izgubile svoje prve dvije utakmice od Švedske i domaćina Egipta. Dakle, ovaj će sraz direktno odlučiti o putniku u idući krug natjecanja budući da tri ekipe prolaze dalje iz svake skupine.

Makedonija ovdje kao wildcard

Podsjetimo, samo dan prije početka Svjetskog prvenstva u Egiptu, Makedonci su saznali da će zapravo igrati na njemu. Zbog koronavirusa odustala je reprezentacija Češke pa su se Makedonci tako okupili i krenuli put Egipta gdje su već idući dan izgubili od Švedske. Imaju nekoliko važnih izostanaka i to se vidi po kvaliteti njihove igre, a i taj iznenađujući poziv na prvenstvo je ostavio traga na njima i njihovoj igri.

Katastrofa u drugom kolu

Teško je objasniti predstavu koju je Makedonija pružila u drugom kolu protiv Egipta. Domaćini su u toj utakmici slavili s čak 19 razlike, rezultatom 38:19. Iako je Egipat bio okarakteriziran kao favorit u toj utakmici, zaista je teško objasniti tako veliku razliku te činjenicu da je Makedonija u prvom poluvremenu uspjela zabiti tek šest golova. U drugom je to bilo nešto bolje, ali opet nedovoljno za ikakav bolji rezultat od ove blamaže. S druge strane.

Nema kalkuliranja

Jedna od teorija na koje se može naići čitajući razne analize utakmica Makedonije kaže kako Makedonci namjerno igraju loše jer zbog uvjeta kakvi su u Egiptu i mogućnosti zaraze koronavirusom žele što ranije otići kući. Ta teorija apsolutno nema smisla iz dva razloga. Prvi od njih je da u tom slučaju reprezentacija Makedonije ne bi niti dolazila na ovo natjecanje, a drugi zapravo objašnjava zašto će Makedonija danas dati sve od sebe. Naime, čak i kada bi Makedonci izgubili u ovoj utakmici, oni ne bi išli kući već bi završili u još jednoj skupini s još tri posljednje ekipe u svojim skupinama te bi nastupali u takozvanom “President’s Cupu” gdje se ekipe natječu za mjesta od 25. pa nadalje.

Prognoza

Kao što smo ranije naveli, doista je teško objasniti zašto su Makedonci odigrali tako loše protiv Egipta, ali uistinu još uvijek imaju određenu dozu kvalitete u svojoj momčadi i pod svakim normalnijim uvjetima jednostavno ne bi bilo dileme tko će slaviti u ovom susretu. Upravo zato što će se ova utakmica odigrati tijekom pandemije koronavirusa što je sasvim sigurno utjecalo na igrački kadar Makedonaca, imamo ovakvu kvotu na njih koja je poprilično visoka, ali treba je gledati s oprezom. Danas ćemo odigrati ovaj tip s iskrenom nadom da će Makedonci dovesti svoju ekipu u red i nadjačati Čile. Iako prijateljske utakmice nisu neko realno mjerilo snaga dvije ekipe, spomenimo unatoč tome da su Sjeverna Makedonija i Čile igrali međusobno baš prije osam dana te da je u toj utakmici Makedonija slavila rezultatom 28:24. Ne bi se niti malo bunili kada bi isti rezultat imali i danas. Utakmica počinje u 15:30, dakle u prvom terminu dana u kojem se uz ovu igra još sedam drugih utakmica.

Sjeverna Makedonija – Čile
Tip: 1
Kvota: 1.50
KladionicaFavbet

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.