Viralno

Obitelj je oslobodila zarobljenog kita, ali nisu očekivali da će im zahvaliti na ovakav način

Michael Fishback i njegova obitelj su veliki ljubitelji životinja. Michael je suosnivač organizacije “The Great Whale Conservancy” koja se bavi očuvanjem kitova. Obitelj je jedne zime dobila nagradi odlazak u Kalifornijski zaljev kako bi mogli fotografirati rijetke vrste kitova, no tamo su naišli na nešto uistinu tragično.

Grbavi kit je plutao nepomično na vodi, a obitelj je odmah posumnjala da je mrtav.

Prišli su mu kako bi provjerili je li živ, mislili su se okrenuti i otići, no tad je kit izdahnuo. Michael je skočio u vodu kako bi vidio može li pomoći nesretnom kitu.

Michael je uočio da je životinja zapela u mreži i da se ne može osloboditi. Pokušao je kitu pokazati da mu želi pomoći i spasiti ga.

Iako je kit bio zarobljen u mreži, ipak je bio vrlo jak tako da je Michael trebao biti na oprezu. Oprezno je pregledao kita i uočio da su mu peraje zapetljane te da ih mreža vuče prema dolje.

Michael je uspio osloboditi jednu peraju kita, no to nije bilo dovoljno.

Pokušali su čak pozvati pomoć, ali nisu dobili jasan odgovor hoće li pomoć zaista doći, pa su stvar odlučili uzeti u svoje ruke.

Michael je pokušao prerezati mrežu oko peraja, što je u konačnici i uspio. Kit je mogao malo zaplivati, ali je još vukao mrežu. Obitelj je tako morala pratiti kita više od 100 metara.

Kad se kit umorio, obitelj je nastavila rezati mrežu. Nakon nekih pola sata, obitelj je uspjela osloboditi još jednu peraju. Tada je došao red na rep, a to je bio i najteži dio posla. Cijela ova obitelj je dala sve od sebe kako bi oslobodili kita i na kraju su u tome i uspjeli. Kit je otplivao preko 100 metara, a tad je iskočio iz vode kao da se zahvaljuje obitelji koja ga je spasila.

Pogledajte video i saznajte više o ovoj zanimljivoj priči:

To Top