Viralno

Ostala je trudna s 12 godina, obitelj ju je ostavila da umre, no sudbina joj je namijenila ipak nešto drugo

Zamislite da vas odvedu od kuće, stave u kanu i ostave na Kaznenom otoku bez žive duše. Zar ne biste bili prestravljeni? Upravo to se dogodilo Maudi Kjitaragabirve koju je obitelj poslala tamo zato što je ostala trudna.

Mauda je bila osuđena na smrt na tom malom otoku na jezeru Bunjonji u jugozapadnoj Ugandi. U to vrijeme imala je samo 12 godina.

“Slušala sam o drugim djevojkama koje su poslane na Kazneni otok, ali to je bilo jako davno. Čula sam da ako djevojka ostane trudna, bacit će je tamo. Činilo se da me je Sotona iskušavao i da sam zatrudnjela, pa su me odveli tamo”, objašnjava Mauda.

U tom dijelu svijeta na trudne neudane djevojke se ne gleda kao na potencijalne supruge, a gubitak miraza značio je da djevojka više nema nikakvu vrijednost za obitelj.

“U ono vrijeme se niste mogli oduprijeti. Ako bi pružili bilo kakav otpor, pretukli bi vas. Na otoku sam provela četiri noći. Bila sam strašno gladna, umirala sam. Trudnoća je bila još rana i nakon što sam došla tamo, izgubila sam bebu”, priča Mauda kroz suze.

Lokalni muškarci koji nisu mogli priuštiti miraz, dolazili bi do ovog otoka kako bi sebi pronašli ženu.

“Došao je čovjek, ribar i rekao mi da će me povesti svojoj kući. Bila sam sumnjičava pa sam ga pitala obmanjuje li me kako bi me bacio u jezero. On mi je rekao: “Ne, vodim te kući.” I doveo me svojoj kući.” prisjeća se Mauda tog presudnog trenutka.

Mauda je živjela sa svojim suprugom sve do njegove smrti 2001. godine, a stvorili su obitelj sa šestoro djece.

“Zaista me volio i brinuo se o meni, on me zapravo obožavao. Rekao mi je: Uzeo sam te iz divljine i neću dozvoliti da više ikad patiš”, završava svoju šokantnu priču Mauda.

Pogledajte video i podijelite ga s prijateljima:

Vrh

Prije nego što nas napustite...