Viralno

Platforme za komunikaciju postale su društvena svakodnevica

Više od trećine svjetske populacije koristi neki oblik društvenih medija za komunikaciju. Iako su društveni mediji danas uobičajena platforma za komunikaciju, jeste li ikad razmišljali o tome koliko su socijalni mediji značajno promijenili način na koji komuniciramo?

Polako, ali sigurno, svijet se udaljava od SMS-a i MMS-a kao zadanog načina slanja SMS poruka ljudima. Međutim, najbolja aplikacija za razmjenu poruka je ona za koju se možete uvjeriti da koriste svi vaši prijatelji i obitelj. WhatsApp ima najviše korisnika širom svijeta, ali Facebook Messenger dominira američkim tržištem. U nekim zemljama nisu dostupni ni Facebook Messenger ni WhatsApp. Naši pametni telefoni omogućavaju stalnu i trenutnu komunikaciju s obitelji, prijateljima i radnim kolegama. Međutim, ugrađene opcije iz kutije nisu uvijek najbolje. Čini se da nove aplikacije za razmjenu poruka pružaju bogate usluge koje nude sve vrste interakcija s drugima, od besplatnih tekstualnih poruka, glasovnih i video poziva, do dijeljenja fotografija i datoteka uz dodatnu prednost šifriranja.

Facebook i dalje vlada kada su tinejdžeri u pitanju

Foto: Pixabay

Unatoč snažnom rastu Snapchata, platforma još uvijek ne može tvrditi da je omiljena djeci. Ta čast ne pripada ni Instagramu ni TikToku. Možda je iznenađujuće, ali Facebook se može pohvaliti najvećim brojem globalnih korisnika u dobi od 13 do 17 godina, a ako proširimo dobni raspon tako da obuhvati sve tinejdžere, Facebook sada ima gotovo korisnika koliko Snapchat i Instagram zajedno .

Najpopularnije aplikacije na svijetu za chatanje

Komunikacija na vašem mobitelu prerasla je jednostavne SMS poruke i glasovne pozive. Najnovija statistika upotrebe aplikacija za chatanje pokazuje da WhatsApp ima 2,0 milijarde korisnika širom svijeta i Facebook Messenger 1.3, WeChat je odmah iza – nedavno je dostigao granicu od milijardu. Broj korisnika 3 najpopularnije aplikacije za chatanje govori o popularnosti ovih aplikacija za chat. 3 najpopularnije aplikacije WhatsApp, Facebook Messenger i WeChat broje više od 4 milijarde aktivnih mjesečnih korisnika, piše Kanal6.

WhatsApp Messenger- prilagodljiv i lagan za podatke

Foto: Pixabay

Svi znaju za WhatsApp. Ipak je to najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka na svijetu. Ima mnogo funkcija, ažuriranja i pozitivno se natječe sa svakom drugom aplikacijom za chat. Uključuje glasovne i video razgovore, tekstualne poruke, grupne razgovore, podršku za većinu multimedijskih formata poput GIF-ova, video zapisa i još mnogo toga. Moćan je, dostupan i popularan. Besplatno je i bez kupovine u aplikaciji.

Facebook Messenger – jer svi imaju Facebook

Foto: Pixabay

Facebook Messenger je među najpopularnijim messenger aplikacijama. Facebook ima dvije aplikacije za chat. Uobičajeni uključuje sve funkcije poput glava za chat, naljepnice i druge opcije. Lite verzija je samo osnovna aplikacija za chatanje sa mnogo manje stvari. Oni koji su uložili u iskustvo Facebook Messengera možda žele redovnu aplikaciju. Međutim, oni koji se ne žele baviti Facebook glupostima trebali bi koristiti Lite verziju. Facebook na kraju uvodi oglase u ove aplikacije za chat. Međutim, oni su inače besplatni za upotrebu. Facebook je početkom 2018. imao nekih sigurnosnih problema.

WeChat

Foto: Pixabay

WeChat je postao toliko velik da je tvrtka uvela “WeChat Pay” kao način da svojim prijateljima vratite novac nakon dugog noćnog provoda u gradu. Aplikacija nudi grupne razgovore s do 500 sudionika, zajedno s glasovnim i video pozivima (uključujući grupne video pozive). Ali postoje dodatne usluge nezavisnih proizvođača koje se mogu integrirati s aplikacijom, bez potrebe za dodatnim preuzimanjem na telefon kako bi poboljšale vaše iskustvo.

To Top

Prije nego što nas napustite...