Viralno

Sebični otac ostavio je posvojenu kćer pored ceste, a potom ju je gledao u retrovizoru kako se mijenja

Roditelji bi se trebali brinuti o svojoj djeci u svim situacijama. To je jedan najteži, ali i najljepši posao u cijelom životu. Nažalost, ne misli svaki roditelj isto. Neka djeca su napuštena, zapostavljena, zlostavljana. Takvi loši roditelji će ostaviti posljedice na svoje dijete zauvijek.

U ovom kratkom filmu od Zsofie Zsemberi, “Poklon”, radi se o djevojčici koja je posvojena u jednu obitelj. Većinu svog života živjela je kod ljudi koji su se samo privremeno brinuli o njoj dok joj ne nađu obitelj koja će je posvojiti. Konačno je dobila svoju priliku.

Sa sobom je u svoj novi dom ponijela samo svoju lutku. Kada je tek došla, sve je bilo odlično. Njeni novi roditelji i sestra su se brinuli o njoj. Igrali su se i išli van zajedno. Stvari su se s vremenom počele mijenjati. Počeli su je zapostavljati. Nisu obraćali pažnju na nju kad je pokušavala da ih pozove k sebi. Galamili su na nju zbog svake sitnice.

U jednom trenutku, tata ju je odveo na vožnju, zaustavili su se na sred puste ulice i izašli iz auta. Sagnuo se da joj nešto kaže, ne možemo čuti što, ali vidimo da joj se to ne sviđa. Uzeo je njenu lutku i bacio je što je dalje mogao, a ona je odmah potrčala za njom. Tata je utrčao u auto i odvezao se bez nje. Kada je pogledao u retrovizor, umjesto djevojčice, vidio je napuštenog psa s lutkicom. Poruka ove priče je da odgovorno udomljavate životinje i brinete se o njima kao da su vaša djeca, jer vi ste sve što oni imaju u životu.

To Top

Prije nego što nas napustite...