5 razloga zašto gubite u pokeru

Mnogo igrača pokera nakon dužeg ili kraćeg gubitničkog niza u smatra kako se radi isključivo o nesreći, uvjereni kako su oni savršeni igrači i njima se to ne može desiti te da im karte danas, jučer ili zadnjih mjesec dana jednostavno nisu naklonjene. Budite sigurni da to nije slučaj, odnosno ne u tolikoj mjeri da je jedini krivac za vaše gubitke to što nemate sreće. Unatoč tome, na broj 1 svrstali smo i taj faktor jer uz druge čimbenike definitivno postoji loša sreća u pokeru.

Nemate sreće

Događa se. Možda radite sve po pravilniku, svaku ruku promislite stoput i odigrate ju perfektno onako kako bi trebali, a na kraju se desi da vaš protivnik, unatoč svim šansama, ima bolju ruku. Stvar je to koja se događa i profesionalcima, a isto tako je i neizbježna i pogodit će vas kad-tad. No, ukoliko gubite i dalje nakon odigranih stotina ili tisuća ruku, budite uvjereni da se ne radi o tome da nemate sreće već je problem isključivo u vama. Gledajući kratki vremenski period, možda nemate sreće, ali dugoročno – ne.

Postali ste predvidljivi

Ovo je specifično za slučajeve u kojima češće vremena igrate protiv istih igrača. Ide vam odlično, pobjeđujete, ali nakon nekog vremena počeli ste gubiti i ne znate što se odjednom događa. Moguće je da su skužili kako igrate i vaš način na koji ulažete, blefirate ili ne blefirate kada treba. Osvrnite se na svoju igru i pokušajte sami doći do konstruktivnog zaključka. Proučavajte druge igrače, a još više sami sebe.

Stol je pretežak

Možda ste 5. najbolji pokeraš na svijetu. Dođete za određeni stol, a za stolom sjede 4 najbolja igrača na svijetu. Vi ste taj koji će otići kao gubitnik, bez sumnje. Proučite s kim sjedite za stolom jer nećete uvijek biti najbolji za istim i nekad je najpametnije što možete učini samo zaigrati s nekim drugim igračima. Želja za dokazivanjem i pobjeđivanjem boljih od sebe je dobra stvar i treba biti prisutna, ali ne do te mjere da svjesno gubite čekajući svoju priliku.

Loše osnove

Ukoliko imate loše osnove znanja o pokeru i to je vaš jedini problem zašto gubite, imate sreće. Sreća je ta da osnove uvijek možete naučiti i usavršiti. U današnje vrijeme dostupne su vam tisuće i tisuće raznih tutorijala i vodiča, kao i tisuće minuta raznih videa koje možete pronaći online. Nemojte se stidjeti priznati da ne znate kako reagirati u određenim situacijama i određenim pozicijama za stolom, stoga proširite svoje znanje jer bez osnova neće biti ni pobjeda.

Ljutnja (tilt)

Tilt je oborio više igrača pokera nego bilo koji drugi razlog u povijesti ove igre. Tilt izgleda različito kod različitih ljudi. Većina igrača kada su pod tiltom igraju samo da bi se osvetili igraču koji im je odnio dio svote. Spremni su provesti i sate samo kako bi vratili izgubljeno i to po mogućnosti što brže. Odmah prestanite s tim. To je jedno psihičko stanje koje vam u daljnjoj igri neće donijeti baš ništa pozitivno. Kako najveći stručnjaci kažu, u pokeru treba imati kratkoročno pamćenje, tj. zaboravite što se dogodilo prošlu ruku, jer svaka nova je igra za sebe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus