Što su to duel oklade (H2H)?

Postoji puno vrsta oklada i strategija za klađenje, a jedna od popularnijih vrsta oklada je duel. U zadnjih nekoliko godina ovaj tip oklade svrstava se među najpopularnije, a u daljnjem članku pročitajte sve o njemu.

Što je duel oklada?

Koncept duel oklade bio je popularan kod konjskih utrka, gdje su se kladioničari često kladili koji će od dva konja završiti utrku na boljoj poziciji. U tada popularno zvanoj “head to head (H2H)” okladi sve se vrti samo oko 2 konja i svi ostali su nebitni, samo je bitno koji će od ta dva konja prije stići na cilj.
Ova oklada može se igrati i suprotno, pa tako osim što se kladite koji će od dva natjecatelja pobijediti, možete se i kladiti koji će izgubiti. Duel oklade popularne su i kod individualnih sportova, ali isto tako popularne su i kod momčadskih sportova gdje možete igrati koji tim će postići više poena u svojim utakmicama.

Koji sportovi su najpopularniji za duel oklade?

U svakome sportu možete se kladiti na duel, kako u nogometu i košarci na to koji će tim postići više poena, tako u skijanju ili utrkama koji će natjecatelj završiti na boljoj poziciji.
Kod ekipnih sportova u duel okladama ima više faktora za dobitak i to ih čini veoma zanimljivim tipom oklada. Primjerice Arsenal igra protiv Burnleya, a Juventus protiv Sampdorije i duel oklada je Arsenal-Juventus. U ovoj okladi vi igrate koji tim će postići više golova ili X ako mislite da će postići jednako. Druga dva tima – Burnley i Sampdoria su nebitni u ovoj okladi, no ako smatrate da neki od dva tima na koje se kladite ima znatno lakše protivnike i smatrate da će im zabiti više golova, onda je ovo odličan tip oklade za vas.
Kod individualnih sportova poput skijanja ili formule, kladite se na natjecatelje koji prolaze iste uvjete, no u cijelom događaju su bitni samo oni i koji će završiti na boljoj poziciji.

Primjeri duel oklada

Na ovom listiću igrali smo duel u nogometu između Manchester Uniteda i FC Porta, te duel između dva košarkaša u NBA ligi.
Man. United kod kuće dočekuje Stoke City, dok Porto ide u goste Estorilu. Ovo je prednost duel oklada, jer već u startu je Man. Utd. u prednosti domaćeg terena i veća je vjerojatnost da će ekipa doma ostvariti pobjedu s više golova, nego u gostima. Tip 1 na ovoj okladi znači da smo igrali da će Manchester dati više golova Stokeu, nego Porto Estorilu i oklada je dobitna samo u tom slučaju. Ako Manchester da 2 gola, te Porto da 2 gola, oklada je gubitna, a točan tip oklade bio bi X.
Za drugi par igrali smo košarkaški duel Šarića i Richardsona i u ovoj okladi je nebitno sve osim broja poena koje će zabiti. Čija ekipa će pobijediti i sve ostalo je potpuno nebitno, jedino bitno je da onaj košarkaš kojega smo igrali da više poena od drugog.

Može li se zaraditi novac duel okladama?

Naravno da može i ove oklade su posebno zanimljive jer na njih djeluje više faktora. Naravno, kvota je jednaka i za 1 i za 2, no ovaj tip oklade je zanimljiv kod ekipnih sportova gdje igramo dvije momčadi koje nemaju iste protivnike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus