“Hakirajte” strategiju vašeg protivnika u pokeru

Kada tražite pravu strategiju za vašu poker igru, nećete ostati zakinuti jer Internet nudi doslovno stotine različitih strategija i specifičnih situacija opisanih u najsitnije detalje te vam za svaku nudi po par savjeta. Ti savjeti ne samo da će pomoći vama da unaprijedite svoju igru, već vam mogu uvelike pomoći i da možda dođete do zaključka koju strategiju koristi vaš protivnik te ga potpuno raskrinkate i iskoristite to.

Prvo igrajte samo svoje najjače ruke

U početnoj fazi kada još ne znate ništa o svom protivnike, trebali bi igrati samo na svoje najjače ruke kako se ne bi doveli u situaciju tapkanja u mraku i gubitka dijela svog budžeta. Također, ne bojte se igrati brzo. Ako od samog starta krenete brzo povlačiti svoje poteze vaš protivnik bi mogao biti zbunjen i nesvjesno i sam početi igrati brzo. Kao što svi znamo, ako nije naviknuo na brzu igru mogla bi mu se potkrasti koja pogreška, a svaka njegova pogreška vama odaje važnu informaciju.

Odustanite kad niste sigurni

Svaki igrač u pokeru uvijek razmišlja o tome što će njegov protivnik učiniti iduće. Čak i kada mislite da ste shvatili protivnika, poneki njegov potez može vas zbuniti. Nije sramota niti ništa loše odustati u toj situaciji, štoviše, to je i poželjno. No, čak i kada odustanete, iskoristite to na najbolji mogući način. Pozorno pratite što će i kako odigrati vaš protivnik i u toj situaciji te vodite mentalne bilješke o njegovim akcijama i reakcijama.

Vodite računa o emocijama

Kada ne možete kontrolirati svoje emocije u partiji pokera, na putu ste prema sigurnom gubitku. Novi igrači bi trebali promatrati i gledati kako profesionalci igraju. Ljute li se oni nakon izgubljene ruke? Ponekad, ali to je samo u tom trenutku i kratkog vijeka jer su svjesni da im to ništa dobroga neće donijeti. U nekim situacijama, čak i kada su ljuti, nikako neće to prikazati protivnicima. Prednost igranja s drugim, neprofesionalnim igračima, upravo je činjenica da je puno lakše prepoznati kada su emocionalni i kada ne razmišljaju logično. To je situacija za odigrati pametno i maksimalno iskoristiti šansu koja se nudi.

Prihvatite svoje loše odluke i procjene

Pogreške se događaju i događat će se, tu ne možete promijeniti apsolutno ništa. Biti svjesni da ste vi i samo vi odgovorni za neki gubitak jako je važna stvar kod svakog igrača pokera i velika psihološka prednost u usporedbi s osobama koje to ne mogu. Glumiti žrtvu i kriviti druge za svoje loše odluke jednostavno ne funkcionira u kockanju i pokeru. Koju god strategiju koristio vaš protivnik, ako niste svjesni svojih akcija i krivite splet okolnosti za greške, vrlo lako će vas pobijediti i mogli bi požaliti.

Uvijek pazite na to gdje protivnik gleda

Pomalo zvuči čudno, ali puno možete saznati jednostavno gledajući svog protivnika u oči. Dokazano je da se pogled osobe koja laže ili kojoj je neugodno kreće puno brže s mjesta na mjesto i ovakve sitnice mogu biti veliki znak u pokeru. Najvažnije su prve dvije ili tri sekunde nakon odigranog poteza. Primjerice, uočite kako je netko nervozan i nakon samo par sekundi, njegova reakcija je neki lažni osmijeh. Automatski možete biti sigurni da vašem protivniku nije svejedno i da ne kontrolira situaciju na način na koji želi da vi mislite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus