Martingale strategija klađenja

Neke osobe koje puno vremena provode kladeći se i analizirajući parove i kvote koriste i određene strategije pri klađenju. Najkorištenije strategije su one koje koriste formule povećavanja uloga nakon što dođe do gubitka oklade kako bi se pokrio gubitak i eventualno ostvario i dodatni profit istovremeno idućom dobivenom okladom. Glavni razlog tomu je zaključak da će igrač, neovisno o tome koliko je oklada izgubio, nakon dobivene biti u plusu. Oni malo iskusniji ipak primjećuju problem. U kladionici kao i u casino, ništa nije sigurno. Česta je pojava da igrači zanemare taj problem, najčešće zbog viška samopouzdanja i podcjenjivanja mogućnosti dužih gubitničkih nizova.

Martingale strategija

Martingale strategija ulaganja originalno dolazi iz casina, preciznije iz igre ruleta. U popularnom ruletu za stolom se nalaze, između ostalog, 2 opcije sa skoro 50% šanse za dobitak na svaku, a to su crvena ili crna boja gdje igrač pokušava pogoditi na kojoj od dvije će kuglica stati (ne računajući nulu koja je zelena). Budući da su šanse približno 50% za dobitak na jedan od ta dva odabira, ulog koji igrač postavi množi se s 2 ukoliko je pogodio. Ideja iza ove strategije je poduplati ulog svaki put kada je predikcija bila pogrešna i povratak početnom ulogu ukoliko je bila točna.

Primjena u klađenju

U klađenju Martingale nudi igraču šansu profitirati čak i malo više nego što je to kod ruleta, ovisno o kvoti na koju se odlučio igrati. Idealno bi bilo da igrač kod svake svoje oklade, kao što je to slučaj kod casina i ruleta, odabere ishode s kvotom 2.00. Ono što smo već rekli i čega se jako treba paziti je mogućnost dužeg gubitničkog niza. To je važno jer iako Martingale garantira povrat uloženog, ako se desi duži gubitnički niz jednostavno nećete imati više sredstava za idući ulog. Na primjer, ako ulažete 1 unit na neki ishod i izgubite te krenete povećavati ulog neuspješno do te mjere da izgubite 10 puta u nizu, vaš idući ulog mora biti 1024 unita kako bi povratili uloženo. I to sve zbog samo 1 unita. Pitanje je dopušta li kladionica u kojoj igrate uopće toliko visok ulog, a također i imate li vi u svom budžetu toliki iznos novaca.

Rizik od bankrota

Prema nekim istraživanjima, kada igrač koristi ovu strategiju kladeći se na kvote od 2.00, u 250 oklada, postoje šanse od čak 53% da bi mogao ostati bez početnog budžeta i svih dobitaka. Uzimajući u obzir da kvota 2.00 pruža igraču 50% šanse za dobitak i isto toliko za gubitak, ovo su ozbiljno zabrinjavajuće brojke. Također u istom istraživanju testiran je i slučaj kada se igraču daje mala prednost, točnije šanse od 55% za dobitak, u velikih 38% slučajeva došlo je do bankrota. Najrealniji od svih slučajeva, onaj kada kladionica ima prednost nad igračem, dovodi do situacija kada igrač bankrotira od 65% do 78% slučajeva.

Iluzija

Teoretski, s beskonačnim budžetom, Martingale strategija bila bi nepobjediva, ali nažalost, živimo u realnom svijetu i koliko god nam se nešto činilo besprijekornim važno je shvatiti da ništa nije. Unatoč svim upozorenjima koje ova strategija nosi sa sobom, ona i dalje može biti izuzetno profitabilna za pojedince. Sve ovdje izneseno je čista teorija, a o igraču ovisi koje će ishode i na koje događaje odigrati. Stoga, važno je da znate da i dalje ipak sve ovisi o vama i vašim odabirima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus