Ove razrade u kladionici morate znati (Top 5)

Jedan od glavnih aspekata i kriterija koje imaju kladioničari prilikom odabira u kojoj kladionici igrati svoje oklade je broj razrada na određene događaje, sportove i natjecanja. Razrade u kladionici su razne opcije koje se nude na sportske događaje, a one mogu biti zaista razne. Međutim, postoje i neke od njih koje, bilo da se radi o početnicima ili iskusnijim igračima, neki jednostavno ne znaju kako funkcioniraju.

Viđaju ih gotovo svakodnevno u ponudi, ali jednostavno izbjegavaju jer misle da nisu bitne ili posebno isplative, a vrlo vjerojatno se varaju. U nastavku ovog teksta spomenut ćemo pet takvih razrada i objasniti kako funkcioniraju te zašto ih igrači ne bi trebali izbjegavati ako žele bolje iskustvo klađenja.

Što su razrade u kladionici?

Razrade u kladionici predstavljaju detaljan prikaz različitih oklada dostupnih za određeni sportski događaj. Točnije, razrade pružaju igračima širok spektar opcija za klađenje, omogućujući im da biraju između različitih vrsta oklada. Obično, razrade uključuju različite opcije poput pobjednika utakmice, broja golova, hendikepa, rezultata na poluvremenu, i drugih tipova oklada koje prikazuju različite aspekte nekog sportskog susreta.

Kladioničari koriste razrade kako bi pažljivo analizirali sve dostupne opcije prije nego što donesu odluku o tome što će zapravo odigrati. Ovisno o vrsti sporta, razrada se prilagođava. To znači da će različiti sportovi imati i različite razrade. Primjerice, nogomet će u razradama imati zaleđa, kartone i slično, dok će rukomet možda imati sedmerce, isključenja i ostale razrade specifične za taj sport.

Raznolikost razrade pruža igračima priliku da pronađu nešto što im se čini izglednije od ostalih ishoda i tako dođu do zarade kladeći se.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

Razrade u kladionici koje morate znati

Ovdje ćemo navesti koje razrade u kladionici morate znati kako bi upotpunili svoje iskustvo klađenja. Točnije, tih će razrada biti pet na našem popisu!

1. F2

F2 je jedan dosta jednostavan tip razrade u kladionici, a iako postoji već dugo, neki ne znaju što predstavlja. Razlog tome je možda činjenica da ga nemaju sve kladionice u svojoj ponudi, kao i se koristi samo u nogometu.

Naime, F2 znači da će favorit u nogometnoj utakmici slaviti s barem dva pogotka razlike. Sve što u tom slučaju trebate znati jest tko je uopće favorit u utakmici, a to nije teško za prepoznati. Favorit u nogometnoj utakmici je uvijek ona ekipa na koju je kvota manja i na tu će se ekipu odnositi F2. Upravo zato možete uočiti i da je kvota na F2 ishod jednaka kvoti koja je postavljena na hendikep od -1.5 na favorita utakmice.

To je zato što su to identični tipovi oklada, ali su prikazani na drukčije način. Kladionice su pretpostavile da mnogi igrači ne znaju baratati s hendikep okladama te je F2 predstavljen kao tip oklade koji nudi rješenje za taj problem. Možemo reći da je to zapravo bila jedna dobra ideja, a da je bila i uspješna dovoljno svjedoči činjenica da se F2 i dalje može pronaći u ponudama na nogomet.

2. Hendikep oklade

Hendikep oklade su oklade koje smo već pokušali objasniti našim čitateljima, ali vrijedi ih još jednom istaknuti kao razrade u kladionici koje svi moraju znati. One su postale neizbježan dio ponude za gotovo svaki sport, tako da smo ih morali spomenuti opet.

Oklade na hendikep u kladionici predstavljaju poseban oblik klađenja koji ima za cilj izjednačiti šanse između dvije ekipe ili dva igrača koji igraju međusobno. Ova vrsta oklada dodaje prednost ekipi ili igraču koji su označeni kao autsajderi, kako bi u startu bili podjednaki sa svojim protivnicima.

S obzirom na to da je na neke ekipe ili igrače kvota jednostavno premala i nema je smisla odigrati, ako mu se doda neki hendikep, odnosno imaginarni zaostatak u utakmici, šanse za pobjedu obje ekipe ili oba igrača mogle bi biti podjednake, a kladioničari moraju predvidjeti hoće li favorit slaviti s hendikepom ili će u toj novonastalnoj situaciji autsajder biti pobjednik.

3. Oklade na vremenske intervale

klađenje na vremenske intervale može biti isplativo u nogometu

Oklade na vremenske intervale predstavljaju zanimljiv tip razrade u kladionici, pružajući igračima mogućnost predviđanja rezultata ili događaja unutar određenih vremenskih intervala tijekom utakmice. Ova vrsta oklada dodaje uzbuđenje tim određenim dijelovima utakmice, s igračima koji se klade na specifične ishode u određenim razdobljima. Na primjer, u ovim se razradama moguće kladiti na to hoće li biti postignut gol ili ne u prvih 15 minuta nogometne utakmice ili pak hoće li biti postignut od 16. do 30. minute itd.

Oklade na vremenske intervale često zahtijevaju pažljivo praćenje utakmice , igrača i statistika, a postoje uglavnom samo u okladama uživo gdje se kvote prilagođavaju po tome što se događa na terenu i kakva je trenutna situacija. Ovaj oblik klađenja omogućuje igračima da stoga prate utakmicu s posebnim fokusom na određeni vremenski period, čime se otvaraju nove mogućnosti za ostvarivanje dobitaka.

4. Poluvrijeme/kraj

nogometni travnjak

Klađenje na poluvrijeme/kraj predstavlja vrstu razrade u kladionici koja uključuje predviđanje rezultata na kraju prvog poluvremena i na kraju utakmice. Ovaj tip oklade pruža igračima mogućnost kombiniranja rezultata iz oba dijela utakmice, otvarajući prostor za puno veće kvote.

Ono što često zbunjuje igrače je što misle da ako odigraju na jednu ekipu u prvom poluvremenu, drugo poluvrijeme će se gledati samostalno te se neće uzeti u obzir ishod prvog poluvremena. Međutim, oklada funkcionira upravo tako kako joj i ime kaže, a gleda se rezultat na poluvremenu i na kraju.

Zbog ogromnih kvota na prijelaz, odnosno ishod u kojem jedna ekipa vodi na poluvremenu, a izgubi na kraju, klađenje na poluvrijeme/kraj postalo je izvor mnogih takozvanih dojava. Dojave se odnose na potencijalno namještene sportske susrete koji žele upravo iskoristiti ove velike kvote kako bi onima koji su znali za namještanje donijele velike dobitke.

5. GG3+

klađenje na oba daju gol i 3+ je vrlo popularno

Oklada GG3+, odnosno oklada na to da će obje ekipe postići gol (GG) i da će ukupan broj golova biti tri ili više (3+), predstavlja kombinaciju dva uvjeta koji moraju biti zadovoljeni ako se odigra na njih u nogometnoj utakmici.

Osnovni uvjet oklade GG3+ je da oba tima postignu gol, što dodaje dozu neizvjesnosti i uzbuđenja jer obje ekipe moraju pridonijeti rezultatu. Uz to, ako obje ekipe postignu gol, za dobitak oklade još jedna od dvije ekipe mora postići barem jedan gol.

Ova vrsta oklade često je popularna među kladiteljima koji traže veće kvote i veći potencijal dobitka, budući da kombinira dva specifična uvjeta. Analiza timskih performansi, statistika vezana uz postignute i primljene golove te taktički pristup obiju ekipa postaju ključni faktori prilikom donošenja odluke o klađenju na GG3+.

Klađenje na GG3+ pruža dodatno uzbuđenje gledanju utakmice, jer igrači ne samo da navijaju za golove oba tima već i za ukupan broj golova koji će im donijeti dobitak. Naravno, moguće je odigrati i da se ishod GG3+ neće ostvariti, a tada igračima preostaje navijati za ne baš efikasnu utakmicu.

Zaključak

Važno je naglasiti da kada znate sve razrade u kladionici imate puno veće šanse postati uspješniji u klađenju. Raznolikost razrada pruža širok spektar opcija, omogućujući igračima da prilagode svoje oklade prema vlastitim preferencijama i analizama.

Kroz tekst smo istaknuli pet različitih razrada u kladionici, a svaki od njih pruža jedinstvene izazove i mogućnosti, čime se stvara jedno bolje iskustvo klađenja. Igrači bi, bez obzira na razinu iskustva, trebali uložiti vrijeme u proučavanje svih dostupnih razrada.

To u konačnici može povećati šanse za dobitkom, a možda pronađu i neke razrade u kladionici koje će im najviše odgovarati kao igračima, a dosad nisu znali za njih.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.