Što su to hendikep oklade i gdje ih je najbolje igrati?

Sve više popularne hendikep oklade igračima pružaju veće kvote na pobjede favorita s više golova ili poena razlike. S druge strane mogu se igrati i na anti-favorite kako bi im se dalo gol prednosti i to ih čini veoma zanimljivim tipom oklade. U ovome članku naučite sve o ovoj vrsti oklade, koji su sportovi najpopularniji kod ovog tipa oklada i je li ovo dobar način za profitiranje na kladionici.

Također, možete pogledati i jedan kratki video koji smo kreirali, a u kojem objašnjavamo kako funkcioniraju sve vrste hendikepa prilikom klađenja.

Hendikep značenje

Prije nego što objasnimo tip oklada povezan uz ovaj pojam, recimo i što znači hendikep u kladionici kako bi već u startu mogli pomoći mnogima razaznati kako se kladiti na ovaj način. Riječ je to koja upućuje na neki nedostatak, odnosno na situaciju u kojoj nešto što bi inače trebalo postojati zapravo nedostaje.

Kada je o okladama riječ, možemo tako doći do zaključka da hendikep kladionica znači kako neka od ekipa ili pak igrač imaju nekakav zaostatak u odnosu na svoje protivnike. Taj zaostatak najčešće dolazi u vidu golova ili poena, a u nastavku ćemo objasniti kako se koristi u kladionicama.

Što su oklade ovog tipa?

Klađenje uživo na nogomet
Foto: Shutterstock

Kod ovog tipa oklada kladionice pružaju slabijim timovima vodstvo koje će biti dodano na konačni rezultat. Kao rezultat toga, favorit nogometnog meča utakmicu ne počinje s rezultatom 0:0, već je 1 ili više golova (ovisno o kojem hendikepu je riječ) iza slabijeg tima.

Popularni bonusi u hrvatskim kladionicama

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotač sreće.

Pobijedi li favorit tu utakmicu rezultatom 1:0, na okladu hendikep 0:1, pobjednički tip tog para bi bio X. Budući da je u konačnom rezultatu favorit pobijedio 1:0, nakon dodavanja početnog rezultata zbog hendikepa 0:1, dolazimo do rezultata 1:1. Hendikep ne mora biti minimalan, 1 gol razlike. Postoje i oni koji su veći, gdje favoriti mogu krenuti s više golova razlike minusa.

Također postoji i azijski hendikep, a kako se on razlikuje od običnog, pročitajte u ovom članku.

Postavljanje hendikep oklade
Foto: klade.hr

Primjeri oklada i hendikep objašnjenje

Za primjer hendikep nogomet oklada odigrali smo 2 para iz Premier lige, a to su Bournemouth-Arsenal i Liverpool-Man. City. Na utakmici Bournemouth-Arsenal igrali smo hendikep 1:0, što znači da Bournemouth kreće s golom prednosti.

Tip utakmice je X, znači da na konačni rezultat utakmice, kada dodamo 1 gol Bournemouthu, rezultat mora biti neriješen. Lakše rečeno, mi dobivamo samo ukoliko Arsenal utakmicu pobijedi s jednim golom razlike. Ukoliko utakmica završi rezultatom 0:3, znači da je konačni rezultat utakmice kod naše hendikep oklade 1:3 i točna oklada bi bila tip 2, a ne X kao što smo mi igrali.

Druga utakmica je Liverpool-Man. City gdje smo igrali hendikep 2:0, te tip 2. Ovdje Liverpool kreće s 2 gola prednosti, a mi smo igrali pobjedu Man. Citya. Za dobitnu okladu Man. City mora utakmicu pobijediti s 3 gola razlike kako bi nadoknadio -2 gola koja smo u startu dali Liverpoolu. Ukoliko utakmica završi rezultatom 1:4, nakon što dodamo 2 gola Liverpoolu rezultat je 3:4 i to znači da je naš tip 2 dobitan.

Može li se zaraditi igrajući hendikep oklade?

Ovaj tip oklada je izvrstan za podizanje kvote i profita koji možete ostvariti prolaskom listića. Odličan je način za igranje para za koji mislite da će pobijediti sa većom razlikom i podizanje njegove kvota više nego da ste igrali čistu pobjedu te ekipe. Također, ukoliko vam se čini da bi neki tim mogao iznenaditi, hendikep oklada koja mu daje gol prednosti malo smanjuje kvotu, no znatno povećava šanse za dobitak.

Dakle, zaključak je da se itekako može zaraditi koristeći ovakve tipove oklade, a ponekad će na već unaprijed dobro odrađenu analizu nekog sportskog susreta, igraču omogućiti znatno veće dobitke.

Koji su sportovi popularni kod hendikep oklada?

Postavljanje oklade
Foto: Shutterstock

U gotovo svim sportovima ove vrste oklada su popularne. Osim što podižu kvotu za igranje pobjede favorita s više razlike, ova vrsta oklada može se primijeniti i obrnuto. Hendikep u nogometu, košarci, rukometu i tenisu svakako spada među najpopularnije primjene ovog načina klađenja, ali on postoji i u gotovo svim ostalim sportovima.

Budući da u svakom sportu imamo favorite i ekipe te sportaše od kojih se ne očekuje neki pretjerano dobar rezultat, uvijek će postojati mogućnost davanja ili oduzimanja prednosti nekoj od ekipa ili pojedinaca prije nego što sami susret započne.

Imaju li svi događaji ovaj tip oklade?

Hendikep značenje je, kao što smo rekli, davati nekoj ekipi prednost ili nedostatak prije nego što sama utakmica počne. No, što ako su dvije ekipe poprilično izjednačene i niti jedna od njih nije toliki favorit da bi mogli postaviti neki hendikep na njih prije početka utakmice?

Hendikep kladionica može postaviti i tada, ali on će biti vrlo malen (primjerice -0.5 ili +0.5) i kvote neće baš biti ujednačene za oba potencijalna odabira. Ako će se susresti dvije ekipe na čije su pobjede kvote identične te se na jednu od njih postavi hendikep od -0.5, to znači da će za pogodak pri igranju na njega biti potrebno da ta ekipa pobijedi minimalno 1 golom ili poenom razlike, dok će neriješeni rezultat ili pobjeda druge ekipe značiti da on nije pokriven i onaj tko je odigrao na to neće ostvariti pogodak.

Sasvim je logično da će tada kvota na ekipu koja u utakmicu ulazi s -0.5 golova zapravo ostati ista kvoti koja je postavljena na njezinu pobjedu, dok će suprotna kvota biti ista onoj koja je postavljena da druga ekipa neće izgubiti.

Gdje igrati na ovaj tip oklade?

Naša preporuka je da igrate na velikim svjetskim kladionicama gdje su kvote obično veće nego u manjim lokalnim kladionicama. Primjerice Favbet kladionica je velika svjetska kladionica, s podružnicom u Hrvatskoj, koja nudi visoke kvote za hendikep oklade, a uz to imaju i bonuse za nove igrače. Uplate se primaju putem A-bona, bankovne kartice i još nekih drugih metoda online plaćanja, a novac možete uplatiti i u lokalnim poslovnicama diljem Hrvatske.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Sudjelovanje u klađenju zabranjeno je osobama mlađim od 18 godina.