Rukomet, sve popularniji sport kod gledatelja pa tako i za klađenje?

Kada dode siječanj i Hrvatska nastupa na nekom od većih natjecanja (neparnim godinama Svjetsko prvenstvo; parnim godinama Europsko), cijela nacija na malo više od 2 tjedna postaje izbornik i svatko ima svoje mišljenje i viđenje kako trebamo izgledati na parketu. No, koliko zapravo znamo o rukometu i koliko uspješni bi bili u predviđanju rezultata i ishoda ovog sporta?

Iako se rukomet ne može smatrati jednim od najpopularnijih sportova na svijetu, njegova popularnost postepeno raste iz godine u godinu, pogotovo među kladioničarima. Klađenje na rukomet je jednostavno i nudi izuzetno bogatu ponudu na razne ishode.

Osnove

Rukomet se prvobitno igrao vani dok se nije ustalio kao isključivo dvoranski sport. Ta promjena omogućila mu je brzinu i dinamičnost kakvu danas gledamo, a to je rezultiralo puno boljom atmosferom na tribinama, a samim tim i većom ponudom u vidu klađenja. Rukometna utakmica uključuje dvije ekipe od po šest igrača te jednog golmana. Nedavnim promjenama u pravilima rukometa, ekipa može zamijeniti golmana te ostaviti prazan gol, a igrati sa sedam igrača. Praksa je to koju često koriste ekipe u napadačkom dijelu, najviše kada ostanu s igračem manje (zbog isključenja od dvije minute) i dodatno je ubrzala igru, a time i efikasnost.

Na što se kladiti?

Bonusi u legalnim hrvatskim kladionicama
GEEK
Bonus Code

Favbet svim novim igračima dupla prvu uplatu do 700 eura, besplatnu okladu do 30 eura i 200 besplatnih vrtnji.

Germania novom promocijom svim novim korisnicima nudi mogućnost bonusa do 1000% na prvu uplatu uz vrtnju na Kotaču Sreće.

Prva Sportska Kladionica svim novim igračima dupla prvu uplatu od 5 pa sve do 100 eura.

Rukomet nudi velik broj različitih natjecanja za koje postoji ponuda. Svaka zemlja ima nacionalnu ligu i kup, a također postoje i lige čiji su članovi neki od većih klubova iz par zemalja, koji su primorani igrati međusobno zbog jako slabog domaćeg prvenstva i nedostatka komeptitivnosti (npr. SEHA liga). Uz spomenuta natjecanja, najviše pažnje plijene Liga prvaka, EHF kup i reprezentativna natjecanja kao Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo te Olimpijske igre.
Prvo i najbitnije kod klađenja na rukomet i bilo koji drugi sport je zapravo poznavati ekipe i igrače na koje ili protiv kojih se kladimo. Ne možemo sve naučiti preko noći, ali od velike je važnosti znati prednosti i mane ekipa na koje se kladimo, kao i druge karakteristike i statistiku.

Razumijevanje ponude i statistike je ključ dobitka

Najpopularnija tržišta za klađenje u rukometu su konačni ishod (s hendikepom ili bez) te zbroj golova (ukupno u utakmici ili pojedine ekipa). Često ćemo naići na jako male kvote na pobjedu favorita i moramo se okrenuti hendikepu ili broju golova pa je jako bitno odabrati onaj pravi. Ono što ima jako veliku bit u tome je da danas u ponudi možemo naći ogroman broj različitih hendikepa i na nama je samo da odaberemo onaj pravi. Tu u igru ulazi poznavanje i proučavanje statistike. Kladionice u večini slučajeva neće moći savršeno predvidjeti granicu zbroja golova ili hendikepa, a u prijašnjim mečevima i statistici se nalazi ključ prepoznavanja njihovih previda. Prijašnji mečevi i međusobni omjer dvaju ekipa važan je pokazatelj, uz naravno, osjećaj samog igrača u kojem smjeru bi utakmica trebala teći.

Tuđi savjeti

Postoje mnogi forumi i stranice prepune različitih analiza od kojih su neke doista vrijedne pažnje. Svatko ima svoja osobna razmišljanja i predviđanja glede mogućih ishoda, ali definitivno nije na odmet posegnuti i za tuđim. Čitajući i istraživajući, ili možda kroz ležerni sportski razgovor s nekim od prijatelja ili poznanika, možda otkrijemo nešto što dosad nismo znali o pojedinoj ekipi ili natjecanju, a bit će nam od velike važnosti i saznanja u odabiru idućih događaja na koje se kladimo.

Popularna online casina

Bonus dobrodošlice do 1000% uz kotač sreće

300 EUR bonusa na prvu uplatu + 100 besplatnih vrtnji + Wheel of Rizk!

Bonus na prvu uplatu - samo za nove igrače

700 EUR bonus na prvu uplatu + 200 besplatnih vrtnji

Copyright © Sva prava pridržana. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću.