U susret Svjetskom prvenstvu u rukometu za žene – Grupa C

Grupa C trebala bi na prvi pogled biti potpuno izvjesna budući da imamo dva potpuna autsajdera u ekipama Senegala i Kazahstana, no neke stvari su se dodatno zakomplicirale kod Rumunjske, a Crna Gora čeka svoju priliku kao tzv. “dark horse” ovog prvenstva.

GRUPA C (Rumunjska, Mađarska, Španjolska, Crna Gora, Senegal, Kazahstan)

Rumunjska je u ženskom rukometu uvijek imala respektabilnu ekipu koja je mogla iznenaditi bilo koga. Na svu sreću, njihova najbolja igračica i jedna od najboljih igračica svijeta već više od 10 godina – Cristina Neagu uspjela se oporaviti od ozlijede križnih ligamenata koje su je držale van terena veći dio kalendarske godine. No, koliko god to dobra vijest bila, Rumunjsku je nedavno šokiralo da su njihove dvije igračice koje nastupaju za domaći klub Corona Brasov pale na testu za doping. Radi se o Cristini Laslo i Bianci Bazaliu. Da stvar bude još gora, budući da se sumnja da su sve igračice imale isti tretman u tom klubu, rumunjski savez je odlučio da ni jako važna karika ekipe Eliza Buceschi te Daria Bucur također ne smiju ići na prvenstvo zbog sumnje u doping. Sasvim sigurno ogromni šok za ekipu, ali i dalje ima kvalitete u ovoj ekipi i ne bi Rumunjsku ni u kojem slučaju trebalo otpisivati.

Mađarska predvođena odličnim trenerom Kimom Rasmussenom nema nekih većih iznenađenja u svojoj ekipi i u odličnom duhu djevojke su došle u Japan. Kostur ekipe čine već odlično uigrane igračice domaćeg FTC-a: Blanka Biro, Nadine Schatzl, Viktoria Lukacz, Greta Marton, Katrin Klujber, Anikko Kovacsics i Noemi Hafra. Upravo se od zadnje očekuje jako puno lijepih stvari. Radi se o vrlo mladoj igračici na poziciji lijevog vanjskog koja briljira za svoj klub u Ligi prvaka i uz Kovacsics bi trebala nositi svoju ekipu na ovom prvenstvu. Ono u što ne sumnjamo jest da će, unatoč tome što se igra u Japanu, Mađarska biti jedna od europskih ekipa s najboljom podrškom s tribina budući da se u njihovoj zemlji ženski rukomet, malo je reći, obožava.

Španjolska na prvenstvo dolazi sa sastavom koji je ujedinio mladost i iskustvo. Predvođene će biti prvom violinom Nereom Penom koja je do prošle godine igrala upravo u spomenutom FTC-u tako da ima pregršt poznanstava u mađarskoj ekipi. Od Španjolki očekuje se prolaz prvog kruga, a njihova igra trebala bi se bazirati na pokušaju brzih kontri i iznuđivanja što više “1 na 1” situacija za Alexandrinu Cabral koja je praktički nezaustavljiva nakon prvog koraka. Na samom otvaranju prvenstva u prvom kolu, Španjolska igra tešku utakmicu koja bi puno toga mogla predodrediti u skupini. Njihove protivnice bit će Rumunjke.

Crna Gora sigurno će nekome pomrsiti račune. Previše je tu kvalitete u ekipi da bi bilo suprotno. Budućnost daje čak 11 igračica u reprezentaciji i neka velika imena su tu kao Majda Medmedović, Đurđina Jauković, Jovanka Radičević ili Milena Raičević. Također, važno je spomenuti i bivšu igračicu Budućnosti koja od ove sezone brani boje mađarskog Gyora – Katarinu Bulatović. Glavna karakteristika Budućnosti koja će se prenijeti u reprezentaciju Crne gore je njihova defanzivna moć. Nerijetko utakmice završavaju sa izuzetno malo golova jer obranu odrade savršeno, a njihova uigranost u napadu nosi veliku prevagu. Uz to, Na Jovanku Radičević gledajte kao potencijalnog najboljeg strijelca prvenstva.

Kao što smo rekli, u ovoj skupini imamo i dva totalna autsajdera u ekipama Senegala i Kazahstana koji bi svoje eventualne bodove trebali tražiti jedino u međusobnom susretu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus