Vještina upravljanja vašim budžetom

Većina nas se fokusira na sustave igranja koji nam se čine najisplativijima. Na kraju dana, bez dobrog sustava, nećemo ni moći zaraditi, zar ne? Kakav god sustav klađenja koristili i na što god igrali, teško će vam biti napredovati ako nemate razvijene vještine upravljanja vašim budžetom. Kada jednom razvijete tu vještinu, uvelike ćete smanjiti šanse za velike gubitke, a hobi će vam postati dobra investicija. U svijetu financija, strategija poznata i kao “rukovođenje rizikom” bazira se na tome da minimiziramo naše gubitke i u svakoj situaciji očuvamo naš, vjerojatno teško stečeni početni budžet.

Konstantne uplate

Konstantne uplate baziraju se na uplaćivanju istog uloga na što god se kladimo. Niti jedna sportska kladionica danas vam neće ograničiti iznose koje možete uplaćivati ili zabraniti da uvijek koristite isti ulog. Često ćete čuti razne strategije koje vam kažu kako je poželjno da postepeno povećavate svoje uloge da povećate i eventualni profit. Svi znamo da je to loša ideja jer svima se kad-tad desi loš niz u kojem mogu ostati bez svega. Upravo ta se ideja kosi s našim već spomenutim sustavom rukovođenja rizikom jer povećanjem uloga, naravno, povećavate i rizik gubitka budžeta. Profesionalni korisnici sustava rukovođenja rizikom složno će vam reći da je to pravi put kojim želite ići jer ako ste doista veliki znalac i imate visok postotak pogodaka, konstantno ćete rasti i to će vam biti dugoročno izuzetno isplativo. Čak i ako niste jedan od spomenutih znalaca, a sportska kladionica i klađenje su vam vrlo drag hobi, ovaj sustav će znatno utjecati na očuvanje vašeg budžeta.

Veličina uloga

Iduće o čemu trebate razmisliti je kakav ste igrač zapravo. Jeste li agresivni ili konzervativni? Jeste li iskusni ili početnik? Odgovori na ova i slična pitanja dovest će vas do zaključka kolika bi trebala biti veličina vašeg uloga. Naš prijedlog je da na svaku okladu koristite od 1% do 3% vašeg ukupnog budžeta. Naravno, ovisno o tome koliku minimalnu uplatu nudi sportska kladionica. Agresivni igrači definitivno će se tako odlučiti za maksimalnih 3% dok će oni oprezni izabrati 1%. Jako agresivnim igračima ovo će se činiti kao premalo pa se možda odluče na uloge koji su veći i od 5%, ali to nikako ne preporučujemo. Glavni razlog što to ne preporučujemo opet nas vraća na rukovođenje rizikom i šansama da u vrlo kratkom roku ostanete bez svega.

Početni budžet i kapital rizika

Kad god spomenemo početni budžet, dođemo do zaključka da većina igrača “živi na rubu” istog. Radi se o tome da igrač uplati neki početni budžet te nakon gubitka istog nadopuni svoj račun novim budžetom. Sportska kladionica nudi opcije uplate koje su gotove u par sekundi, a većina igrača to koristi kako bi osvježila svoj račun novim uplatama. Samo onaj prvi budžet koji uplatite zapravo možete smatrati početnim budžetom, sve ostalo samo se nadovezuje na gubitke. Primjerice, ako ste uplatili 50 eura na kladionicu i uz uloge od 1% do 3% igrali godinu te se niste maknuli s početka jer jednostavno niste uspjeli izaći iz nekih lošijih serija i vaš budžet je i dalje oko 50 eura, možete reći da ste nuli.

Za drugi primjer uzmimo osobu koja je bila preagresivna i tijekom perioda od godinu dana uplaćivala 15-ak puta po 50 eura jer bi vrlo brzo ostala bez budžeta. Recimo da ta osoba na kraju godine na svom računu ima 500 eura. Na prvi pogled ova druga osoba izgledat će kao puno veći pobjednik, ali to zapravo neće biti istina. Kao što smo rekli, prva osoba je na nuli dok je druga osoba u minusu od oko 250 eura. Pa sada vi pokušajte nama reći koji stil igranja je bolji, a kakvim stilom sportska kladionica želi od vas da igrate kako bi se domogla vaših uplata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus