Ako volite čudna, pa čak i gadljiva jela, japanski restoran Chinju-ya, smješten u gradu Yokohami, pravo je mjesto za vas. Ukoliko posjetite navedeni, glavni kuhar Fukuoka će vam ponosno preporučiti specijaltete kao što su kuhane krokodilske noge, pečene pirane, ili, pak, punjeni, pečeni daždevnjak.
Iako postoji tek šest godina, restoran je stekao kultni status u Japanu, zahvaljujući ponajprije snalažljivom g. Fukuoki, koji bez veće muke uspijeva nabaviti meso i najčudnijih životinja, počevši od deva, preko meksičkih salamandera i jednakonožaca pa sve do crnih škorpiona.
Za one koji bi rado probali platu ukusno pripremljenih žohara, ili kuhanu nogu divlje svinje, a o medvjeđem mesu kuhanom s kokošijim jajima da i ne govorimo, Chinju-ya je pravo mjesto. Pritom od nedavnih specijaliteta treba izdvojiti i poseban božićni meni, koji je uključivao odrezak od soba, ali i dabrovo mljeveno meso, posluženo s uprženim curryjem. Pritom valja naglasiti kako ponuda određenih jela u Chinju-yai ovisi o sezoni, baš kao što je slučaj i u običnim restoranima, pa se je za neka jela potrebno predbilježiti mjesecima prije.
Ako ste mislili kako su u Chinju-ya čudna i/ili odvratna jedino glavna jela, grdno se varate, a što najbolje dokazuje tzv. kontaminirani puding, desert u kojem su glavni sastojci crvi. Konačno, u dotičnom restoranu možete konzumirati i najčudnija alkoholna i bezalkoholna pića, gdje se posebice izdvaja tzv. zmijski sake, poslužen i velikoj boci [demejani, kako bi rekli Dalmatinci, op.p.] s otrovnicom umetnutom u navedenu.
Iako bi se nekome moglo činiti kako će tek rijetki ući u ovaj restoran, dotični je iznimno popularan, kako kod lokalnog stanovništva, tako i kod turista. Štoviše, na posjećenost restorana ne utječu niti prilično visoke cijene jela, gdje za prženu žabu morate izdvojiti oko 90 USD, dok je cijena pečenog daždevnjaka 190 USD. Kako bilo, ako ste spremni probati nova i neobična jela, a da pritom niste gadljivi, trkom na aerodrom i pravac Yokohama.
CREDIT: danYo Rin
Izvor: Oddity Central