Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Centar-tehnike.hr – recenzija web trgovine Centar tehnike

Puno prije nego sam se okrenuo online kupnji, većinu bijele tehnike i gadgeta kupovao sam u trgovini Centar tehnike. Centar-tehnike.hr je njihov webshop, kojeg puno slabije posjećujem nego fizičku trgovinu ovdje u Đakovu. Takvih trgovina ima ukupno sedam i lokalnog su karaktera. Koncentrirane su u Slavoniji, tek je jedna forsirala Dravu i smjestila se u Beli Manastir. Vama je to ionako svejedno, jer je tema internet trgovina. Koja mi se ne sviđa. 🙁

Tražio sam nešto više detalja o samom poduzeću, ali nema dijela stranice ‘O nama’. Tek ćete u footeru pronaći kontakt informacije i lokacije njihovih dućana. Ništa konkretnije o njima, ali ja ću vam reći da su se od 1991. godine zvali Konikom, ali su završili u stečaju. Nakon prolaska kroz stečajni postupak, posluju pod imenom Centar tehnike.

Što centar-tehnike.hr nudi?

Centar tehnike je trgovina elektroničke robe široke potrošnje, od mobitela do konvektora. Webshop im je jasan, pregledan i lako ćete se orijentirati na njemu. Izbornik je podijeljen u glavne sekcije ponude, i tek se otvaranjem nekog od njih vidi širina svega što se nudi.

Best-buy kategorija sadrži ukupno pet proizvoda

Ispod njega je slider u kojem su istaknute akcije, novi proizvodi te aktualni letak. Centar tehnike se puno više oslanja na svoj fizički ogranak negoli na webshop. To možete zaključiti pogledom na letak koji se dijeli po Slavoniji, a koji je koncipiran tako da ae u njemu nađe za svakog ponešto. Do njega se nalazi najava savjetnika za kupnju. Neke web trgovina imaju slične vodiče koji zaista mogu pomoći kupcu u izboru optimalnog proizvoda. To je dobar potez Centra tehnike, samo postoji sitan problemčić – na centar-tehnike.hr već postoji savjetnik za kupnju koji se zove ‘Blog i novosti’. Zaboravljen je i zanemaren, mada se nalazi na tri mjesta: na početnoj stranici ispod ‘best buy’ proizvoda, iznad headera i u footer izborniku. Posljednji unos ondje bio je u listopadu prošle godine, a onaj prije njega još u 2018. godini.

Više s Geek.hr >> Instar-informatika recenzija web trgovine

Uz neke artikle dobit ćete poklon ako ih kupite. Prečica do njih nalazi se odmah uz slider, a što ćete konkretno dobiti razlikuje se od proizvoda do proizvoda. Ako, recimo, kupite električnu četkicu za zube, uz nju ćete dobiti pastu za zube. Uz neke televizore dobit ćete slušalice na poklon.

Pametni telefoni i gadgeti

Kad su smartfoni u pitanju, centar-tehnike.hr igra na sigurno. Apple se podrazumijeva, dok ponudu uređaja na Android OS-u čine Samsung, Huawei i Xiaomi, tri jako poznata i jako popularna branda kod nas. Tu su još samo tri Motorolina modela iz najjeftinijeg segmenta u slučaju da ne želite Redmi, a svjesni ste da je najjeftiniji Samsung dobar samo za naložiti vatru. Centar-tehnike.hr među prvima je u Hrvatskoj u ponudu uvrstio ultimativni flagship s početka 2021., Xiaomi Mi 11. Nažalost, ovdje je drastično skuplji od domaće konkurencije, koja uz to nudi pametni sat Xiaomi GTR na poklon. Vrijednost samoga sata je oko stotinjak dolara, što kupnju na ovom webshopu čini financijskim samoubojstvom.

Više s Geek.hr: Cubot C3 recenzija pametnog sata

Pametne telefone upotpunjava ponuda dodatne opreme. Za gotovo svaki mobitel u ponudi možete kupiti zaštitnu masku, kaljeno staklo ili zaštitu za kameru telefona. Ponuda pametnih satova i narukvica prati istu ziher-filozofiju kao i kod smartfona: naći ćete uglavnom Apple, Xiaomi i Samsung. Ovaj dio izbornika treba malo šarafanja: ne možete pogledati sve pametne satove, nego morate posebno pregledati Apple, posebno Samsung te posebno Xiaomi. Osim kad dođete do marke Denver, kad umjesto Denvera dobijete pregled svih satova i narukvica. Garmin ne dobijete uopće, nego dobijete svjetlo za bicikl.

Televizori, računala i bijela tehnika

Na webshopu se nalazi oko stotinu televizora, s tim da prvi Smart TV možet kupiti već od kakvih 1500 kuna. Sviđa mi se detaljan izbornik, gdje možete fino podesiti opcije pretraživanja i pronaći točno što vam treba. Htio sam posebno istaknuti opciju ‘Akcije i popusti’, ali ispostavilo se da pod akcijskom cijenom imaju valjda svaki TV iz ponude, pa čak i neke koji su trenutno nedostupni.

Uz neke proizvode dobit ćete poklon

Isti filter kojeg sam pohvalio kod televizora, svoj posao loše obavlja na računalnoj sekciji. Kod kuće imam laptop s ekranom od 15,6 inča i kad ga budem mijenjao, ići ću
na veću dijagonalu. Mobilnost mi nije ključna jer ga ne iznosim iz kuće. Tek se povremeno seli iz sobe u sobu. Zbog toga sam htio provjeriti kakve sve laptope centar-tehnike.hr nudi i s kojom dijagonalom, ali uzalud. Ako filtriram po dijagonali zaslona, na webshopu postoje ukupno četiri laptopa (3x 15,6″ i jedan od 14″). To je očito netočno, jer ima stotinu različitih modela. Da bih našao dijagonalu od 17,3″ koja meni odgovara, trebao bih listati redom, laptop po laptop. I za njih vrijedi ista prodajna patka, svi su na akcijskoj ponudi.

Ako umjesto Windows ili Linux okružja želite Apple i njihovu seriju proizvoda, tu ću vas razočarati. Podizbornik Apple proizvoda potpuno je prazan.

>> Više s geek.hr: Links.hr recenzija web trgovine

Bijela tehnika je oduvijek bila dobro popunjena na Centru tehnike. Imaju točno 300 hladnjaka u ponudi, što je najviše među svim trgovinama koje sam do sada recenzirao. Jednako je izdašna ponuda perilica i sušilica rublja, mikrovalnih pećnica ili ploča za kuhanje. Ako tražite nešto iz kuhinjskog asortimana, to ćete zasigurno naći na centar-tehnike.hr. Ovdje možete naći još opremu za grijanje i hlađenje, od klime do centralnog grijanja.

Uštede na centar-tehnike.hr

Postoje webshopovi koji puno truda ulažu u uvjeravanje kupca da baš kod njih kupe proizvod. Takve trgovine to rade kroz različite uštede ili best-buy opcije, čime ne samo da uspješno prodaju proizvod, nego kupca dugoročno vežu uz sebe. Centar-tehnike.hr nije takva trgovina.

Uštede na centar-tehnike.hr ne postoje

U svakoj kategoriji proizvoda nalazi se već spomenuti filter ‘Akcije i popusti’, koji je beskoristan jer su po njemu svi proizvodi na popustu. Srećom, na početnoj stranici krupno je istaknut banner ‘100% bolja ponuda smartphona’ kojeg prati isto tako ‘100% bolja ponuda televizora’ te odmah potom ‘100% bolja ponuda bijele tehnike’. Ako kliknete na ‘posebna ponuda’ unutar tih bannera, vidjet ćete da iza toga ne stoji ništa. Niti jedan smartfon nije na posebnoj ponudi, ali jest jedan televizor i ukupno pet komada bijele tehnike. Još nešto niže dočekao me je ‘best buy’ odjeljak. Ispostavio se istim kao i ‘posebna ponuda’ bijele tehnike, uz dodatak štapnog miksera.

Kako kupiti na centar-tehnike.hr

Svu kupnju putem webshopa moguće je platiti pouzećem, pri čemu ostaje 10% popusta za gotovinsko plaćanje. Istih 10% popusta vrijedi za plaćanje kreditnim i debitnim karticama. Ako želite plaćati u ratama, podržane su sljedeće opcije:

Diners 2 – 36 rata
Visa Premium 2 – 24 rate
PBZ Visa i Maestro 2 – 36 rata
Zaba Visa i Master 2 – 24 rate

Paypal nije podržan.

Prednosti kupnje na centar-tehnike.hr

Ova internetska trgovina ima zaista bogatu ponudu bijele tehnike, kućanskih aparata i opreme za grijanje. Mogu reći samo najbolje o osoblju na kontakt-telefonu i njihovoj vlastitoj dostavnoj službi. Ljubazni su, profesionalni i pristojni.

Nedostaci

Filtriranje proizvoda u nekim je kategorijama impresivno, a u drugim beskorisno. Istaknute akcijske cijene zapravo su 10% rabata za gotovinu, kojeg ćete ionako dobiti za gotovinsko plaćanje. Ako tražite posebnu ponudu ili bilo kakvu uštedu, ona je nepostojeća, mada se nudi na nekoliko mjesta na stranici. Neki proizvodi nalaze se u krivim kategorijama, a neke su kategorije potpuno prazne.

Na dnu stranice se krupno ističe banner na kojem piše ‘100% sigurna kupnja’. Ista je tvrdnja demantirana u tekstu desno od bannera. U njemu se kaže kako podaci na centar-tehnike.hr možda nisu točni i da oni ne odgovaraju za greške koje su sami stavili na stranicu. Najkrupniji nedostatak od svih je cijena: centar-tehnike.hr je skuplji od svih webshopova koje sam do sada recenzirao.

Zaključak

Problem ove trgovine jest orijentiranost na fizičku prodaju, zbog čega je webshop zanemaren. Pretpostavljam da je management tvrtke našao svoju računicu u tome, jer su sa sedam dobro opremljenih trgovina u Slavoniji i Baranji u situaciji da ostvaruju veće marže, nego što to mogu u online prodaji. Ovdje vrijedi pogledati bijelu tehniku i kućanske aparate isključivo zbog širine asortimana. Sve ostalo je jeftinije negdje drugdje.

Kakva su vaša iskustva s ovom trgovinom? Podijelite ih na našem forumu ovdje.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...