Savjeti

Stručnjaci savjetuju kako pomoći prijateljici da pronađe ljubav svog života

Foto: Pixabay

Svi mi imamo bar jednu prijateljicu koja je veliki peh u ljubavi iako je nevjerojatna osoba. Sigurno vam je ponekad frustrirajuće gledati je kako je nesretna u ljubavi, a znate da sigurno postoji osoba koja je za nju. Ako se vi osjećate zabrinuto i zbunjeno zbog njene situacije, zamislite samo kako je njoj.

Zbog toga ona možda treba baš vašu pomoć da pronađe svoju srodnu dušu. U nastavku stručnjaci za upoznavanje nude šest savjeta kako da svojoj prijateljici pomognete da pronađe ljubav svog života.

Upoznajte je s nekim novim

Upoznajte je s ljudima za koje mislite da imaju potencijala. Prikupite što više informacija o tom slatkom kolegi koji uvijek otvara vrata svima. Razmislite o prijateljima koje imate u drugim krugovima, a koji bi mogli biti tip vaše prijateljice. Nakon što ste našli potencijalne partnere prije njihovog upoznavanja napravite dobru vibru među njima.

“To će vašoj prijateljici dati više samopouzdanja, a ne nelagodu, jer prvi put izlazi s potpunim strancem”, rekla je Lori Zaslow.

Više je slušajte, manje savjetujte

Nemojte joj ponavljati savjete koje je do sada čula tisuću puta, poput: “Ti si sjajna osoba, samo budi ono što jesti”. Sve što trebate napraviti je slušati prijateljicu baš kao što ona sluša vas nakon lošeg sastanka.

“U principu, izbjegavate nepoželjne savjete i otrcane riječi. To može učiniti da se vaša prijateljica osjeća frustriranom. Umjesto toga usredotočite se na slušanje i empatiju i ponudite rješenja problema samo ako vaša prijateljica to zahtijeva od vas”, rekla je psihoterapeutkinja Jessica Engle.

Ako griješi, upozorite je

Ako vaša prijateljica griješi u izboru partnera, nemojte se suzdržavati da joj na to ukažete. Budite iskreni. Recite da ste zabrinuti i da ta osoba nije dobra za nju kao što joj se čini.

Samopomoć

Svakodnevno otvaranje inboxa aplikacije za upoznavanje, pored svih dnevnih obaveza, može biti stresno za vašu prijateljicu. Zbog toga se pobrinite da se brine o svom mentalnom zdravlju.

“Osoba koja ima dobru kontrolu nad svojim emocijama ili ih izražava na zdrav način i osjeća se dobro u svom tijelu na svako novo upoznavanje ići će puna pozitivne energije. Samo tako će pronaći pravu i trajnu ljubav”, rekla je psihoterapeutkinja Jenny Apple.

Podsjetite je koliko vrijedi

Ako vaša prijateljica nema samopouzdanja, podsjetite je koliko je divna. Svidjelo se to vama ili ne, vaša prijateljica želi potvrdu da je vrijedna ljubavi. Kažite joj koliko je nevjerojatna, zanimljiva i jedinstvena. I da to ne mislite samo vi, već svi njeni članovi obitelji i prijatelji.

Podsjetite prijatelja da mora izaći iz kuće kako bi pronašao ljubav

Iako pronalazak novog partnera ponekad može biti iscrpljujući, potaknite prijateljicu da se malo više potrudi. Podsjetite je da izlazi i traži ljubav. Gospodin pravi neće sam doći u njen dom, zbog toga ona mora biti spremna otvoriti se novim stvarima, novim iskustvima i novoj ljubavi.

To Top

Prije nego što nas napustite...