Savjeti

Kako impresionirati partnerove roditelje

Foto: Pixabay

Upoznavanje partnerovih roditelja nije uvijek događaj koji željno iščekujete. Prije upoznavanja, svi su uglavnom nervozni i brinu o tome kakav će dojam ostaviti. Ipak, nekoliko savjeta će vam dobro doći da se pripremite za taj korak u vašoj vezi.

Obucite se pristojno

Prvi dojam je vrlo bitan, a uglavnom se određuje na osnovu fizičkog izgleda. Nemojte odabrati seksi odjeću, ali ni nešto previše konzervativno. Najbolje je da se odlučite za klasičnu i jednostavnu varijantu.

Ponesite poklone

Kod partnerovih roditelja odlazite prvi put, stoga je lijepo da im odnesete i poklon. Naravno, to ne trebaju biti skupi darovi već nešto korisno.

Pripremite se

Za odlazak kod partnerovih roditelja pripremite se kao da odlazite na intervju za posao, jer će se slično tome odvijati i taj događaj. Zanimat će se tko ste, čime se bavite, gdje ste odrasli. Posavjetujte se s partnerom o tome što njegovi roditelji vole, a što ne i zatražite od njega neke smjernice.

Pustite ih da pričaju

Po dolasku kod partnerovih roditelja budite ljubazni i dajte njima da vode glavnu riječ. Ne pokazujte da ste previše prijateljski raspoloženi, ali isto tako i ne gradite zidove. Dopustite im da govore i kroz njihove riječi upoznajte i vi njih.

Ne budite “sveznalica”

Iako možda znate sve o vašem partneru, od omiljene boje do omiljenog filma i jela, ne pokazujte pred partnerovim roditeljima da sve to znate i ne hvalite se time. Shvatite da, bez obzira na to koliko vaša ljubav jaka bila, oni ga znaju puno bolje i željet će to i pokazati.

Ne razmjenjujte nježnosti

Tijekom susreta s partnerovim roditeljima sjednite do njega, ali se ne držite za ruke, ne grlite se, niti razmjenjujte nježnosti. Naravno da roditelji znaju što vi radite kada ste sami, ali suzdržite se dok razgovarate s njima.

Ignorirajte priče o bivšima

Ako vam partnerovi roditelji počnu pričati o bivšim djevojkama/momcima svoga djeteta – ne uzrujavajte se. Budite ljubazni i ponašajte se kao da vas se uopće ne tiču priče iz prošlosti.

Uvijek postoji druga šansa

Ako prvi razgovor nije prošao baš najbolje, nemojte se brinuti. Idući put ćete biti bolje pripremljeni, a i oni će polako postajati otvoreniji.

To Top

Prije nego što nas napustite...