Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

26. siječnja ukida se Flash na Firefoxu

Foto: Adobe

Firefox 84 bit će posljednja verzija popularnog preglednika koja podržava Flash. Nova verzija 85 koja bi trebala izaći 26. siječnja, neće sadržavati podršku za Flash, a ponudit će poboljšane performanse i pojačanu sigurnost, piše ZDNet.

Tvrtka Adobe je još u srpnju najavila da će prestati s unaprjeđivanjem i distribucijom ažuriranja za Flash, a prvi preglednik koji je izbacio podršku za ovu tehnologiju je bio Safari u rujnu ove godine u svojoj verziji 14. Mozilla je u svom pregledniku prije godinu dana isključila mogućnost automatskog pokretanja Flasha.

Uz to, u verziji 83 Firefoxa, koja je izašla nedavno, korisnicima je omogućena opcija kojom se može dozvoliti učitavanje samo HTTPS web stranica. Kod pokretanja HTTP stranice, pojavljuje se greška, ali i mogućnost da se naknadno učita. Sve ove promjene predstavljaju želju Firefoxa da unaprijedi sigurnost svog preglednika i privuče nove korisnike. U zadnje vrijeme popularnost Firefoxa konstantno opada, a u studenom je prvi put pala ispod četiri posto.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Novi Microsoftov Windows 10 update trenutno je dostupan putem Update kataloga i trajno uklanja Adobe Flash Player.

Apps & Software

Ako ste i dalje korisnik Adobe Flash Playera, imate još 54 dana dok ga Mozilla potpuno ne ukloni iz Firefoxa. Firefox 83, koji se...

Gaming

FarmVille je pokrenut 2009. godine i imao je više od 10 milijuna aktivnih korisnika dnevno za manje od dva mjeseca.

Tips & Tricks

Napisat ćemo korake koji će vam pomoći da obrišete povijest pretraživanja po internetu, bez obzira koji internet preglednik koristite. Slijedi u nastavku: Kako pobrisati...