Geekmaxi
Akcije

3D olovka – tih i pouzdan rođak 3D printera

3D olovka bliski je rođak popularnog 3D printera. Napunjena plastičnom žicom koja nalikuje na flaks, olovka pod temperaturom topi plastiku pa je držeći kao običnu olovku možete usmjeriti u bilo kojem smjeru, uključujući i u zrak. Pogodna je za izradu 3D figurica, umjetničkih djela ili osnovnih plastičnih predmeta kako što su držači mobitela. U mogućnosti je čak i popraviti slomljene predmete od ABS plastike na način da se slomljeni dijelovi ”zavare” otopljenim ABSom.

Crteži slobodnog oblika prednost su koja ih čini privlačnima djeci, a za one koji vole vodstvo i strukturu na internetu je dostupno mnoštvo shema pa tako oni manje vješti mogu napraviti 3D repliku Golden Gate mosta, ili Eiffelova tornja. Proizvođači obično ne preporučuju 3D olovke djeci mlađoj od 8 godina iako se smatra da je korištenje odgovornog mlađeg djeteta pod nadzorom odrasle osobe u redu.

POGLEDAJ PONUDU NA ALIEXPRESSU!

Jedna od interesantnijih 3D olovki na koje smo naišli je Aibecy RP-100B model s podesivom brzinom i temperaturom. Duljine 184 mm ergonomski je prilagođena ruci. Temperature zagrijavanja od 160 do 235 stupnjeva omogućava ručno podešavanje brzine pisanja ABS/PLA plastičnom žicom. Dijametar ispisa je 0,7 mm koji omogućava precizan i detaljan crtež dok LED display omogućuje praćenje postavki. Olovka dolazi s uputstvima, adapterom i 10 metara dugačkim plastičnim punjenjem debljine 1,75mm (nasumična boja).

Crtanje čistih modela zahtijeva prakse, što u početku nudi manje kontrole nad kreativnim procesom u crtanju ili modeliranju. Ako već posjedujete 3D printer i osjećate da imate sasvim dovoljno plastičnih predmeta u životu, uvjeravamo vas da je rad s 3D olovkom kreativniji i zadovoljavajući jer stvarate vlastitim rukama umjesto da dizajnirate pomoću softvera i pustite printeru da proizvede finalni proizvod.

3D modeli isprintani na printeru mogu se također kombinirati s 3D olovkom za ispunjavanje pogrešaka u tiskanom modelu ili završne detalje, a kako 3D olovke nemaju ograničenje veličine možete raditi u gotovo neograničenom mjerilu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh