Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

5 najboljih aplikacija za praćenje troškova

aplikacija za praćenje troškova

Praćenje troškova više nije toliki izazov zahvaljujući modernim aplikacijama koje olakšavaju svakodnevno upravljanje financijama. Mnoge ljudi često nisu svjesni koliko sitnice mogu trošiti njihov novac. Korištenjem aplikacija za praćenje troškova, lakše je pratiti svaki euro i bolje planirati budžet.

Ove aplikacije omogućuju jednostavno bilježenje prihoda i rashoda, a mnoge nude dodatne opcije kao što su definiranje financijskih ciljeva ili optimizacija štednje. Stoga, ako želite početi kontrolirati svoje financije, nastavite čitati kako biste saznali više o najboljim dostupnim alatima.

1. Expensify

Expensify

Expensify je popularna aplikacija za praćenje troškova koja koristi korisničko sučelje dizajnirano za lakoću korištenja. Ova aplikacija omogućava jednostavno bilježenje i kategorizaciju troškova kako bi korisnici imali detaljan prikaz svojih financija.

Korisnici mogu fotografirati svoje račune, a aplikacija automatski prepoznaje i evidentira troškove. Ova funkcionalnost je posebno korisna za one koji često putuju i ne žele gubiti vrijeme na ručno unošenje podataka.

Expensify također podržava različite valute i može se sinkronizirati s bankovnim računima, omogućujući praćenje svih financijskih transakcija na jednom mjestu. Također dolazi s naprednim alatima za izradu izvještaja, što je korisno za poslovne korisnike koji trebaju detaljna izvješća za svoje tvrtke.

Jedna od prednosti ove aplikacije je mogućnost integracije s drugim financijskim alatima i softverima, čineći ju idealnim rješenjem za osobne i poslovne financije. S obzirom na popularnost i pozitivna iskustva korisnika s raznim financijskim platformama, Expensify se često uspoređuje i koristeći ga može se steći široko iskustvo u financijskom upravljanju.

Ako ste zainteresirani za investiranje, možete pročitati više o Trading212 iskustva, gdje su korisnici pohvalili jednostavnost i besplatne naknade, ali su napomenuli i određene tehničke poteškoće.

Expensify je dostupan za Android i iOS uređaje, nudeći besplatne i premium verzije ovisno o potrebama korisnika.

2. YNAB (You Need a Budget)

YNAB je popularna aplikacija za praćenje troškova i upravljanje osobnim financijama. Njeno puno ime je “You Need a Budget” što znači “Treba vam budžet”. Ova aplikacija pomaže korisnicima da organiziraju svoje financije i donose pametne odluke o trošenju.

Aplikacija nudi 34 dana besplatnog probnog razdoblja tijekom kojeg korisnici mogu isprobati njene brojne funkcije. Nakon tog razdoblja, aplikacija se plaća 14,99 EUR mjesečno ili 98,99 EUR godišnje. Važno je napomenuti da YNAB korisnicima omogućava praćenje troškova zajedno s još jednom osobom, što olakšava zajedničko upravljanje financijama.

Jedna od najvećih prednosti YNAB-a je njegova sposobnost sinkronizacije s bankovnim računima. To omogućava automatsko bilježenje transakcija i ažuriranje budžeta u realnom vremenu. Kroz intuitivno sučelje, korisnici mogu jednostavno pratiti svoje troškove, postaviti ciljeve štednje i planirati buduće izdatke.

YNAB nije samo alat za praćenje troškova; ono se fokusira i na edukaciju korisnika o zdravim financijskim navikama. Aplikacija pruža razne vodiče i resurse koji pomažu korisnicima da bolje razumiju svoje financije i strategiziraju svoje troškove. YNAB naglašava važnost planiranja unaprijed i korištenja svake kune mudro.

Zaista, YNAB je intuitivan i korisnicima pruža osjećaj kontrole nad njihovim financijama. Mnogo korisnika ga hvali zbog jednostavnosti korištenja i efektivnih metoda koje pomažu u postizanju financijske stabilnosti.

3. PocketGuard

PocketGuard

PocketGuard je aplikacija za praćenje troškova koja pomaže korisnicima da bolje upravljaju svojim financijama. Povezuje bankovne račune i automatski prati račune i pretplate. Ovo omogućuje korisnicima da bolje razumiju svoje troškove i lakše planiraju proračun.

Jedna od korisnih značajki aplikacije je funkcionalnost koja omogućuje korisnicima da vide koliko novca im je dostupno za potrošnju nakon što su pokrili sve potrebne troškove. To pomaže u izbjegavanju nepotrebnih troškova i boljem upravljanju financijama.

PocketGuard također nudi detaljnu analizu potrošnje, prikazujući obrasce troškova i pružajući korisnicima uvide koji im omogućuju donošenje informiranih odluka o proračunu. Ovi uvidi pomažu korisnicima da prilagode svoje potrošačke navike i optimiziraju svoje financije.

4. Zoho Expense

Zoho Expense je aplikacija za upravljanje troškovima koja automatski prati troškove i upravlja putovanjima za tvrtke. Korisnici mogu skenirati račune u pokretu pomoću funkcije Autoscan. Ova funkcija automatski unosi podatke iz računa, čime štedi vrijeme i smanjuje mogućnost grešaka.

Aplikacija omogućuje prilagodbu obrazaca izvještaja o troškovima, što olakšava praćenje različitih tipova troškova unutar organizacije. Kroz Zoho Expense možete dodavati troškove na različite načine, dajući korisnicima veću fleksibilnost u načinu prijave troškova.

Zoho Expense također nudi značajke kao što su nadzor kilometraže i integracija s drugim poslovnim alatima. Ovaj sustav omogućuje precizno praćenje troškova povezanih s putovanjima, što može pomoći tvrtkama da bolje kontroliraju svoje poslovne troškove.

Jedna od ključnih prednosti Zoho Expense je njegov jednostavan i intuitivan korisnički sučelje. To omogućuje zaposlenicima brzo usvajanje alata bez potrebe za dugim treningom. Time se povećava produktivnost i smanjuje vrijeme potrebno za obradu troškovnih izvještaja.

Zoho Expense je posebno koristan za male i srednje tvrtke koje žele unaprijediti svoje procese upravljanja troškovima. Aplikacija nudi različite planove pretplate, uključujući besplatnu probnu verziju, što omogućuje potencijalnim korisnicima testiranje prije donošenja konačne odluke o kupovini.

5. QuickBooks

quickbooks

QuickBooks je popularna aplikacija za praćenje troškova i upravljanje financijama. Posebno je korisna za male poduzetnike i obrtnike. Uz QuickBooks, korisnici mogu pratiti prihode i rashode, izdavati račune, plaćati dobavljače i pratiti stanje zaliha.

Jedna od ključnih značajki QuickBooks-a je praćenje gotovine. Korisnici mogu povezati svoje bankovne račune i kreditne kartice kako bi automatski uvozili transakcije. To značajno olakšava praćenje financijskih tokova.

QuickBooks također nudi opciju izrade financijskih izvještaja. Korisnici mogu generirati razne izvještaje, kao što su bilance stanja, izvještaji o dobiti i gubitku, te izvještaji o toku gotovine. To omogućuje bolji uvid u poslovanje i donošenje informiranih odluka.

Pored toga, QuickBooks omogućuje postavljanje i praćenje financijskih ciljeva. Korisnici mogu postaviti mjesečne ili godišnje ciljeve i pratiti njihov napredak. To ih motivira na štednju i pametno upravljanje novcem.

Općenito, QuickBooks čini financijsko upravljanje jednostavnim i efikasnim. Kroz ovu aplikaciju, korisnici mogu lako pratiti svoje troškove i provoditi financijske analize, što im pomaže u održavanju financijske stabilnosti.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...

Tech

Bumerang je jedan od najstarijih letećih objekata koje je ljudska ruka stvorila. Svi znamo da su ih koristili Aboridžini, no malo je poznato je...