Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Activision će odgoditi novi CoD update zbog prosvjeda

Velike tvrtke svojim potezima pokušavaju skrenuti pažnju na to koliko je bitna jednakost i pravda.

Foto: Activision

Zbog prosvjeda koji su se rasplamsali u SAD-u, tvrtka Activision je odlučila obustaviti ažuriranja za svoje popularne video igre kako bi skrenula pozornost na ubojstva ljudi crne boje kože od strane policajaca. I dok se prosvjedi šire po cijeloj Americi, velike tvrtke svojim potezima pokušavaju skrenuti pažnju na to koliko je bitna jednakost i pravda te kako se nešto značajno mora promijeniti u SAD-u.

Activision će prema najnovijem priopćenju za javnost obustaviti ažuriranja za igre Call of Duty: Modern Warfare, Call of Duty: Mobile i Call of Duty: Warzone. Iz tvrtke smatraju da je vrijeme da “jednakost, pravda i promjene budu viđene i saslušane”, objavljeno je na Twitteru. Ovo je trenutno nakon epidemije koronavirusa važna i goruća tema u američkom društvu, ali i generalno širom svijeta, a to najbolje pokazuje podatak da su velike tvrtke počele jedna za drugom davati podršku prosvjednicima. Sve ovo se događa zbog smrti George Floyda, kojeg je policajac ubio prije desetak dana u jednoj američkoj saveznoj državi.

Iako su Modern Warfare i mobilne verzije Call of Duty serijala najavljene za početak lipnja s raznim novitetima, sve će biti odgođeno, piše The Verge.

Ovakav potez prate i druge tvrtke u gaming industriji, pa je Sony najavio da će odgoditi svoj PlayStation 5 event, koji je prvobitno planiran za 4. lipanj, a iz EA su najavili kako će odgoditi događaj na kojem su trebali predstaviti igru NFL 21. I tvrtke u drugim industrijama su najavile svoju podršku, među njima Shopify, Amazon, Spotify i mnoge druge.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Gaming

Ovim potezom, izdavač je trajno zabranio ukupno više od 300.000 Warzone varalica širom svijeta

Gaming

Activision je izbacio trailer za novu igru, a više informacija nas očekuje 26. kolovoza.

Gaming

Fotografija koju je netko kriomice slikao prikazuje specijalnu promociju za Call of Duty: Black Ops Cold War.

Gaming

Potez je navodno odgovor na prosvjede pod nazivom Black Lives Matter.

Oglašavanje