Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

AKCIJA: tri odlična video-stabilizatora za mobitele sniženi na Tomtopu

Koristite li stabilizator za snimanje mobitelom, poznatiji kao gimbal? Ako ste skloni takvom načinu snimanja, to je nezaobilazan gadget koji se mora imati. Izvanredno praktični, pogurat će vaš video iz drhtavog snimka u daleko profesionalnije vode, jer stabiliziraju mobitel i čine ga pravim kinematografskim alatom. Osim toga, gimbali su u zadnje vrijeme toliko uznapredovali, da dolaze s vlastitom aplikacijom kojom se još dodatno poboljšava ionako drastično kvalitetnije snimljeni materijal. I da se vratim na pitanje iz prve rečenice: koristite li gimbal? Ako ga ne koristite, a treba vam jer vam je dosta drhtavih videa, evo na trgovini Tomtop tri jako zanimljiva stabilizatora po akcijskoj cijeni i bez uvoznih troškova, jer ih pokriva trgovina.

Prvi među njima je Zhiyun Smooth 4, vrlo sposoban gimbal iz kompanije koja se etablirala u srednjoj klasi ovakvih gadgeta. U njega je moguće umetnuti bilo koji mobitel težine do 210 grama, a zahvaljujući pametno osmišljenom sustavu naredbi na samome gimbalu, dodirivanje ekrana mobitela svedeno je na minimum – praktički sve će odraditi Smooth 4. Može, primjerice, samostalno pratiti zadane objekte bez vaše pomoći, zbog čega se postiže izvanredna fluidnost videa. Ugrađena baterija kapaciteta 2.000 mAh omogućava do 12 sati neprekidnog rada, a stabilizacija i kretnje vrše se po sve tri osi. Više o Zhiyun Smooth 4 saznaj putem ovoga linka, gdje je cijena 92,30 eura uz uračunate troškove uvoza, jer ih pokriva trgovina. Obratite pozornost na prateću opremu: dobit ćete postolje, što nije čest slučaj kod gimbala, a što može itekako poslužiti prilikom snimanja.

Sljedeći je FeiyuTech Vimble 2, koji na ovoj poveznici košta 71,98 eura. Za njega vrijedi ista stvar vezana za troškove uvoza, dakle trgovina ih pokriva. Vimble 2 pokreće se u tri osi, a svidjet će vam se mogućnost produženja ručke do 18 cm, što je jako zahvalna mogućnost prilikom snimanja. Nakon što povežete svoj mobitel i ovaj gimbal, sve ćete operacije (fokusiranje, fotografiranje, snimanje videa) raditi putem naredbi na samome gadgetu, bez potrebe za dodirivanjem ekrana, što bi moglo poremetiti fluidnost snimke. I s Vimble 2 dobije se postolje, pa se neke snimke mogu odraditi i bez potrebe za vašom stalnom fizičkom intervencijom.

Još jedan zanimljiv stabilizator je Moza Mini-MI, koji se, osim za snimanje, može koristiti i za bežično punjenje mobitela. Naravno, onih koji podržavaju tu funkciju. Ovako zgodna funkcija čini Mini-MI još boljom opcijom za kupnju kad se zna da se na njega mogu montirati mobiteli mase do 300 grama, što je margina u koju ulaze praktički svi robusni telefoni. Ako instalirate pripadajuću aplikaciju, sve ćete naredbe s mobitela prebaciti na gimbal, što uvelike ubrzava olakšava rad njime. Osim samoga mobitela, na Mini-MI je moguće istovremeno spojiti još dva dodatka, što je jako praktično svojstvo u slučaju da vam treba dodatno svjetlo ili mikrofon. Cijenom od 87,02 eura se smjestio između ova dva prethodno navedena gimbala, a više o njemu saznajte klikom na ovu poveznicu. Trošak uvoza je, jasno, na leđima trgovine.

Gimbali se cijenom kreću kao i svaki ostali gadget, od ekstremno jeftinih, do ekstremno skupih. Ova ovdje tri predstavljaju zlatnu sredinu namijenjenu amaterima koji vole snimati i puno snimaju mobitelom. Cijenom i mogućnostima vrlo su prihvatljivi, a ako možda želite više, preporučam da skočite na trgovinu Tomtop, gdje ćete sigurno naći ono što vam treba.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati