Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Aplikacija koja zapisuje razgovore

Besplatan servis koji pretvara razgovor u tekst

Što kažete na ovu aplikaciju koja može razgovore pretvoriti u tekst? Biste li ju koristili?

Sve je krenulo tako što su se bivši zaposlenici Googlea i Nuancea okupili u novom startupu gdje su osmislili i ponudili jedan novi besplatni servis koji razgovore pretvara u tekst gotovo pa odmah, i to pomoću umjetne inteligencije.

Otter je ime aplikacije. Djelo je to startupa AISense.

Dakle, aplikacija je to koja vaš govor pretvara u digitalno zapisani tekst u stvarnom vremenu. U tome se oslanja na algoritme napravljene za prepoznavanje govora koji su razvijeni  za digitalne pomoćnike kao što bi bili, primjerice,  Appleov Siri, Googelov Assistant i Amazonova Alexa, baš kao i za algoritme namijenjene za sintetički govor poput Googleovog DeepMinda.

Ti su svi algoritmi prilično dobro napredovali tijekom posljednjih nekoliko godina. Dosta su precizni zahvaljujući, između ostalog, i strojnom učenju te drugim tehnologijama umjetne inteligencije.

Foto: Otter

Nakon što instalirate dotičnu Otter aplikaciju, ona će zatražiti da snimite jednu kraću i jednu dulju snimku, što možete učiniti tako što kucnete po ponuđenoj sličici s mikrofonom u aplikaciji. Vrlo jednostavno. Te dvije snimke će onda postati budući temelj za vaš tzv. “glasovni otisak”po kojem će vas Otter aplikacija moći prepoznavati.

Zašto bi vas aplikacija trebala prepoznavati, pitate se? Pa jednostavno je, dok se zapisuje razgovor uživo aplikacija treba znati koji od glasova pripada vama, a tko bi trebali biti vaši sugovornici kako bi onda vas mogla označiti u tekstu koji se gotovo pa odmah pojavljuje kao ispisan nakon što ga izgovorite.

Bilješke je kasnije svakako moguće pretraživati, dijeliti ili što već trebate. Otter aplikacija je zasad još uvijek besplatno dostupna za Android i iOS.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Značajke popularne aplikacije Snapchat za razmjenu poruka i video chat, prvi su put dospjele u preglednike još u srpnju, ali samo na odabranim tržištima...

Aplikacije i softver

SQUID, u suradnji s tvrtkom HUAWEI, sada pruža personaliziranu uslugu vijesti u HUAWEI Pregledniku. Uz sve veći broj kategorija, korisnik može čitati o Svjetskom...

Promo i akcije

Napravili ste prvi korak i odlučili ste se na putovanje. Veselite se istraživanju novih gradova, jedva čekate upiti makar djelić kulture nove zemlje, upoznati...

Aplikacije i softver

Što se sve nalazi u mobitelu?