Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Aplikacija nagrađuje studente za apstinenciju od mobitela

Nagrade u vidu besplatnih kava ili kokica u kinu te više vremena za učenje

Za školarce i studente ovisnost o ekranima predstavlja poseban problem, jer utječe na koncentraciju i učenje. Neka prijašnja istraživanja su pokazala kako je za smanjenje produktivnosti dovoljno već samo imati pametni telefon u vidokrugu, što donosi slabije ocjene.

Također, studija provedena na London School of Economics pokazala je kako su učenici koji nisu koristili telefone u školi imali 6,4 posto bolje rezultate na ispitima. 

Slične probleme s ovisnošću o telefonima imala su i trojica studenata Florian Winder, Maths Mathisen i Vinoth Vinaya koji su se upoznali na poslovnoj školi u Kopenhagenu. Zbog vlastitog iskustva znaju kako teško znaju ići učenje i fakultetske obveze kad se u blizini nalazi telefon pa su odlučili napraviti nešto po pitanju toga.

Rezultat njihova razmišljanja kako riješiti taj problem je Hold, aplikacija s ciljem smanjenja ovisnost studenata o telefonima. Da, pomalo paradoksalno bi ovisnost o telefonima i aplikacijama trebala smanjiti – još jedna aplikacija na telefonu. Način rada je da se apstinencija od telefona nagrađuje nagradama u vidu besplatnih kava, kokica u kinu i sličnih stvari.

Dotična aplikacija je već dostupna u skandinavskim zemljama u kojima je rabi više od 120 tisuća studenta, a od ovog mjeseca je dostupna i u Velikoj Britaniji. Njezina popularnost ipak pokazuje da su studenti svjesni koliko vremena provode uz telefone, zbog čega postaju manje produktivni pa su i spremni na promjene koje bi im trebale pomoći pri koncentraciji i učenju, smatraju tako pokretači Holda.

Za svakih 20 minuta koje student apstinira od svog telefona između 7 i 23 sata dobit će po 10 bodova, a ti se bodovi onda naknadno mogu zamijeniti u trgovini ove aplikacije koja je u suradnji s brendovima poput Caffe Nero, kinima kompanije Vue i mnogim drugima.

Također, dobiveni bodovi se mogu zamijeniti i za knjige, kao i za školski pribor. Nagrada, dakle, nisu samo kokice ili kava, nego i vrijeme koje se posredno dobiva za učenje.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Apps & Software

Prošle godine Google je predstavio Android aplikaciju, nazvanu Bolo, koja je pomagala djeci u Indiji naučiti čitati. Sad je ta aplikacija proširena i dostupna...

Apps & Software

Ovakva suradnja nikada u povijesti njihovih međusobnih odnosa nije zabilježena. Američki tehnološki giganti Google i Apple objavili su da zajedno rade na naprednoj platformi...

Apps & Software

Francuska vlada priopćila je kako radi na pametnoj aplikaciji koja bi trebala pomoći usporavanju širenja koronavirusa. Aplikacija će navodno upozoravati korisnike ako se nalaze...

Oglašavanje