Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

Apple navodno planira predstaviti potpuno autonomni automobil 2025. godine

Foto: Unsplash / ThisisEngineering RAEng

Prema svemu sudeći, tvrtka Apple želi staviti u fokus razvoj električnog automobila. Bloombergovi izvori tvrde da Apple sada prebacuje svoju pozornost na razvoj potpuno samovozećeg automobila, a ne samo na konvencionalnije vozilo s poluautonomnim značajkama. Novi voditelj projekta, Kevin Lynch, želi da prvi model bude potpuno autonoman.

Tvrtka navodno ubrzava svoje planove kako bi sve pravovremeno uskladila. Apple je ciljao lansiranje autonomnog vozila za pet do sedam godina, a sada je, prema navodima izvora, postavio cilj za 2025. godinu, što im ostavlja samo četiri godine za kompletiranje projekta, prenosi Engadget.

Vjeruje se da je plan izvediv i da se sve vrti oko toga hoće li Apple na vrijeme završiti svoj autonomni sustav. Tvrtka je navodno završila veliki dio “osnovnog posla” koji je vezan za procesor automobila.

Tipsteri su u svojim objavama sugerirali da Apple ima na umu “idealan” interijer sa sjedalima za putnike, infotainment sustav osjetljiv na dodir koji se nalazi u sredini, ali da za sad nisu predvidjeli kako će izgledati volan ili pedale. Također, navodi se da je u tijeku rasprava o načinu hitnog preuzimanja kontrole od strane vozača u slučaju nužde. Ipak, treba napomenuti da je Apple odbio komentirati ove navode.

Novi prioritet bi mogao pomoći projektu koji je doživio nekoliko neuspjeha, uključujući odlazeće rukovoditelje i skeptične partnere. Apple bi mogao parirati ili pobijediti postojeće proizvođače automobila koji planiraju ponuditi potpunu ili gotovo potpunu autonomiju u otprilike isto vrijeme.

Međutim, potpuno samostalna vožnja nosi brojne izazove, uključujući teško predvidljive probleme u prometu i vremenske prilike poput snijega. Zbog svega navedenog, ne bi bilo iznenađujući da Apple pomakne sadašnji rok za predstavljanje autonomnog automobila, ili barem uvede opciju kojom će vozači ipak preuzimati kontrolu nad vozilom u određenim uvjetima.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Automoto

Suvremena tehnologija je u naše živote uvrstila telefone koji mogu preživjeti padove i vodu, satove koji mogu nesmetano nastaviti raditi čak i nakon mehaničkih...

Hi-tech

Stalna internetska povezanost u vozilu omogućuje automobilsku učinkovitost ali i dobro korisničko iskustvo. Automobilska učinkovitost koju omogućuje stalna internetska veza je dvosmjerna komunikacija sa...

Web & IT

Apple Store je prošlog utorka stao s radom na oko sat vremena, ali je iz zastoja izašao s potpuno novim izgledom i novim tabom...

Hi-tech

Apple odgađa povratak svojih zaposlenika u urede zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom. Tvrtka je namjeravala od rujna vratiti svoje radnike u urede na bar...

Oglašavanje