Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Geek

Artificial Intelligence BattleGround – najveće natjecanje studenata europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta

BEST Zagreb u suradnji s partnerima već petu godinu organizira hackathon u području umjetne inteligencije – AI BattleGround, najveće natjecanje tog tipa koje studenti organiziraju za studente.

BEST Zagreb (Board of European Students of Technology) djeluje na zagrebačkom Sveučilištu posljednjih 20 godina. Ova organizacija okuplja studente europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta na 93 lokacije unutar 34 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

Ove godine, AIBG će se održati 4. i 5. prosinca. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentniji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 21 000 kuna: 12 000 kn za prvo, 6 000 kn za drugo i 3 000 kn za treće mjesto.

Prethodnih godina natjecanje se održavalo u Stablu znanja, a ove godine, sukladno mjerama Nacionalnog stožera, natjecanje će se održati online. Želja BEST-a je okupiti timove iz različitih dijelova Hrvatske. Zato pozivaju studente da ispune pristupni list i iskušaju svoja znanja u programiranju!

AI BattleGround je prvi put organiziran 2015. godine, a od tada svake godina broji sve više prijavljenih timova. Od 2018. AIBG je prepoznat i van granica Hrvatske, pa su tako studenti s beogradskog Sveučilišta započeli s organizacijom istog projekta.

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama
natjecanja (best.hr/aibg) do 22. studenog 2020. Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligenciji.

Studenti koji su osvojili prvo mjesto 2018. godine

I ove godine partneri natjecanja su uspješne tvrtke iz IT sektora – OptimoRoute , CloudSense, Croatia osiguranje, Atron, Visage Technologies, BonsAI, Uprise i PIS (Poslovno informatički sistemi). Uz mnoge partnere AIBG hackathon su prepoznali ZICER (Zagrebački inovacijski centar) i CroAI (Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju). Veliku podršku imamo i od godišnjih partnera – FlixBus, INA, Atron, CloudSense i Croatia osiguranje. Također, ovogodišnji projekt je podržan od strane Studentskog Zbor Sveučilišta u Zagrebu te Studentskog Centra. Zahvaljujući partnerima, sudjelovanje na ovom natjecanju je besplatno i
nagrade su, osim za prva tri mjesta, osigurane za sve sudionike.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

LG Electronics (LG) je najavio pokretanje Mission for the Future, globalnog natjecanja za startupove u prepoznavanju inovativnih tehnologija i poslovnih ideja koje su važne...

Hi-tech

Google je predstavio novi alat koji koristi umjetnu inteligenciju, a pomaže dijagnosticirati stanja kože, kose i noktiju, na temelju slika koje su učitali pacijenti....

Hi-tech

AI je nastao kao rezultat rada u koautorstvu istraživača sa Sveučilišta Cornell, Sveučilišta u Torontu i Microsofta.

Web & IT

Lee Luda nije prvi chatbot koji je od ljudi naučio govor mržnje.

Oglašavanje